Köpa almogran

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Och vad Àr Almogran?

Almogran-tabletter erbjuder framgĂ„ngsrik migrĂ€nattack. Almotriptan, som Ă€r en av formerna av ’triptan’ lĂ€kemedel, Ă€r huvudkomponenten. För att lindra migrĂ€nvĂ€rk anvĂ€nds alla dessa lĂ€kemedel specifikt.

Vad som orsakar migrÀnepisoder Àr inte helt kÀnt. Den stickande smÀrtan tros dock orsakas av expansionen av blodkÀrlen i hjÀrnan. Almotriptan Àr en agonist av serotonin (eller 5HT), vilket innebÀr att det aktiverar serotoninreceptorer i hela hjÀrnan. Genom att aktivera vissa receptorer efterliknar lÀkemedlet serotonins verkan. Detta inducerar sammandragning av blodkÀrlen och lindrar dÀrmed obehag.

Almotriptan Àr mer framgÄngsrikt om det ges vid en migrÀnattack, men om det tas senare i avsnittet kan det ocksÄ ge lÀttnad. Tryptans undviker inte heller migrÀn. Att ta dem tillsammans med förebyggande farmaceutiska lÀkemedel som propranolol Àr dock sÀkert.

Almotriptan gör att bröstet kÀnns hÄrt. Denna biverkning skulle vanligtvis lÀtt blekna. Om detta inte Àr fallet, sluta ta tabletterna och meddela din huslÀkare.

HuvudvÀrk med migrÀn

25 procent av kvinnorna och 8 procent av mÀnnen i Spanien plÄgas av migrÀn. Störningen tros vara Ätminstone delvis genetisk, vilket innebÀr att om nÄgon i din utökade familj fortfarande lider av migrÀnepisoder kan du vara mer utsatt. Mer extrema attacker kommer att förstöra dagen helt och orsaka illamÄende och dunkande smÀrta. En ökad intolerans mot starkt ljus, ljud och lukt möter ofta mÄnga. En del lÀttnad frÄn dessa symtom kan ocksÄ ges av Almotriptan.

Innan huvudvĂ€rk upptrĂ€der upplever ungefĂ€r 1 av 4 personer som drabbas av migrĂ€n en slags varningssignal (eller ’aura’). Visuella tecken som suddig eller suddig syn kan vara inblandade i detta. NĂ€r auran intrĂ€ffar intrĂ€ffar en tyst migrĂ€n men Ă„tföljs inte av ett avsnitt.

Episoder av migrÀn varar vanligtvis i nÄgra timmar, men kan strÀcka sig upp till tre dagar. Du kan uppleva trötthet i flera dagar efter att huvudvÀrken har avtagit.

Det finns en mÀngd olika faktorer, inklusive dÄlig kost, alkohol, koffein, stress och sömnbrist, som kan orsaka migrÀnattack. Under sin tid har vissa kvinnor frekventa migrÀnattacker.

Vad anvÀnds i Almotriptan / Almogran-tabletterna?

I varje piller finns 12,5 mg av den aktiva ingrediensen Almotriptan. Det finns ocksĂ„ nĂ„gra inaktiva komponenter: de som utgör tablettens kropp och de medel och tabletter som anvĂ€nds i produktionsprocessen. Se fliken ”Ingredienser” ovan för mer information.

Hur fungerar Almotriptan?

Vad som orsakar migrÀnepisoder Àr inte helt kÀnt. Den stickande smÀrtan tros dock orsakas av expansionen av blodkÀrlen i hjÀrnan.

Almotriptan Àr en agonist av serotonin (eller 5HT), vilket innebÀr att det aktiverar serotoninreceptorer i hela hjÀrnan. Genom att aktivera vissa receptorer efterliknar lÀkemedlet serotonins verkan. Detta inducerar sammandragning av blodkÀrlen och lindrar dÀrmed obehag.

12,5 mg Almogran

Hur tar jag tabletter med Almotriptan?

Almotriptan Ă€r mer framgĂ„ngsrikt om det ges vid en migrĂ€nattack, men om det tas senare i avsnittet kan det ocksĂ„ ge lĂ€ttnad. Du kommer att ta en andra dos efter tvĂ„ timmar om attacken har Ă„terupptagits eller inte har försvunnit. Överskrid inte tvĂ„ doser (tvĂ„ tabletter) under en 24-timmarscykel.

Är almotriptan nedsatt av lĂ€kemedlet, alkohol eller antibiotika?

Inget av ovanstÄende kan pÄverka Almotriptan alls. Alkohol kan dock göra en migrÀnattack starkare, sÄ du kanske vill avskrÀcka den. MigrÀn kan vara förknippade med hormonförÀndringar under tiden, men Almotriptan orsakas inte av p-piller.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner Àn.

Bli först med att recensera ”Köpa almogran”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Andra medicinska tjÀnster

Klicka hÀr
paiement

Namnet pÄ det riktade lÀkemedlet: .

Det officiella priset för Àr: .

Detta lÀkemedel ingÄr i följande kategori:

Du kan lÀsa hela lÀkemedelsanvÀndningsbroschyren pÄ vÄrt partnerapotek. Du mÄste följa instruktionerna frÄn din lÀkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte Àventyra dig sjÀlv.

Vid allvarliga eller ovÀntade biverkningar av lÀkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din lÀkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan bestÀlla billig i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan betala för online i Sverige pÄ ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pÄlitlig tjÀnst i samband med vÄrdpersonal och godkÀnd pÄ europeisk nivÄ.

Se den fullstÀndiga beskrivningen och bruksanvisningen