Köpa Amlodipin

kr 0.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Vad Àr Amlodipine-medicinen?

Amlodipin anvÀnds för att behandla högt blodtryck (högt blodtryck) och för att minska angina (bröstsmÀrtor). Det hjÀlper till att förbÀttra din trÀningsförmÄga och minska frekvensen av brösttrycket du har. Det fungerar genom att lugna dina blodkÀrl för att göra det lÀttare för blodet att cirkulera, vilket minskar ditt blodtryck. Amlodipin tillhör en grupp lÀkemedel som kallas blockerare av kalciumreceptorn. Amlodipin anvÀnds i olika tablettkoncentrationer i Nya Zeeland (2,5 mg, 5 mg och 10 mg).

En dos
 • Den vanliga dosen Amlodipin Ă€r 5 mg en gĂ„ng dagligen. En högre dos pĂ„ 10 milligram kan krĂ€vas av vissa mĂ€nniskor en gĂ„ng om dagen.
 • Ta alltid din Amlodipine enligt lĂ€karens anvisningar. LĂ€kemedelsetiketten pĂ„ ditt recept kommer att informera dig hur ofta, hur ofta och eventuella exakta anvisningar för att ta Amlodipin.
 • NĂ€r ska du ta Amlodipine för behandling
 • Att ta Amlodipine-lĂ€kemedlet en gĂ„ng om dagen. Försök att ta doserna varje dag, vid samma tid pĂ„ dagen.
 • Det Ă€r bĂ€st att svĂ€lja tabletterna med ett glas vatten.
 • Med eller utan mĂ„ltider ska du ta Amlodipine.
 • Förbjud eller förbjud alkoholintag nĂ€r du tar Amlodipine. Din risk för biverkningar, som att bli yr, kan öka.
 • Om du tappar en dos av detta lĂ€kemedel, ta det sĂ„ snart du kommer ihĂ„g dagen. Men om nĂ€sta dos Ă€r nĂ€stan tidsbunden, ta bara nĂ€sta dos vid nĂ€sta regelbundet schemalagda tid. Du ska inte ta en dubbel dos.
 • Sluta inte omedelbart ta Amlodipine; tala med lĂ€kare eller sjuksköterska innan du slutar ta detta lĂ€kemedel.
 • Amlodipins tabletter finns i olika styrkor. Tala med din lĂ€kare eller apotekspersonal för rĂ„d om dina piller ser annorlunda ut Ă€n din senaste leverans.

Hur fungerar Amlodipine-behandlingen?

Amlodipin Àr ett slags lÀkemedel som anses vara en blockerare av kalciumreceptorn. Det fungerar genom att arbeta pÄ cellerna i musklerna i artÀrvÀggarna.

Dessa muskelceller avslappnas av amlodipin, vilket hjÀlper artÀrerna att dra ihop sig och expandera. Detta minskar den energi som pumpas in i blodet, vilket hjÀlper till att minska förhöjt blodtryck.

Amlodipin ökar cirkulationen ytterligare och dÀrmed syreflödet till hjÀrtat genom att lugna och vidga hjÀrtats artÀrer.

Detta inducerar bröstsmÀrtor eller en anginaattack eftersom hjÀrtmuskeln inte fÄr tillrÀckligt med syre. Amlodipin ökar tillgÄngen pÄ syrgas i hjÀrtmuskeln. Det ökar ocksÄ anstrÀngningen hjÀrtat behöver göra för att pumpa blod genom kroppen genom att sÀnka blodtrycket, eftersom det inte krÀver för mycket syre. Det hjÀlper till att minska smÀrta i bröstet.

 • 5 mg amlodipin
 • 10 mg amlodipin

Vad Àr dosen och hur lÄng tid tar jag Amlodipine?

För vuxna Àr den vanliga dosen Amlodipin 5 mg en gÄng dagligen. Om du inte reglerar ditt blodtryck eller kÀrlkramp tillrÀckligt bra kan din lÀkare höja din dos till 10 mg en gÄng om dagen. Följ ofta anvisningarna som lÀkaren ger. Dessa kommer ocksÄ att skrivas ut pÄ etiketten som apotekaren har placerat pÄ lÀkemedelsförpackningen.

NÀr som helst pÄ dagen kommer du att ta din dos av Amlodipine, bara försök att ta den vid samma tid varje dag, eftersom det hjÀlper dig att komma ihÄg det.

För att undvika kÀrlkrampssymtom och för att kontrollera förhöjt blodtryck mÄste du fortsÀtta att ta Amlodipin under lÄng tid. Det Àr viktigt att fortsÀtta att ta det varje dag, Àven om du inte har nÄgra symtom. Ditt blodtryck kommer sannolikt att öka igen om du slutar ta det och dina anginaattacker kan förekomma oftare eller förvÀrras.
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner Àn.

Bli först med att recensera ”Köpa Amlodipin”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Andra medicinska tjÀnster

Klicka hÀr
paiement

Namnet pÄ det riktade lÀkemedlet: .

Det officiella priset för Àr: .

Detta lÀkemedel ingÄr i följande kategori:

Du kan lÀsa hela lÀkemedelsanvÀndningsbroschyren pÄ vÄrt partnerapotek. Du mÄste följa instruktionerna frÄn din lÀkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte Àventyra dig sjÀlv.

Vid allvarliga eller ovÀntade biverkningar av lÀkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din lÀkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan bestÀlla billig i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan betala för online i Sverige pÄ ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pÄlitlig tjÀnst i samband med vÄrdpersonal och godkÀnd pÄ europeisk nivÄ.

Se den fullstÀndiga beskrivningen och bruksanvisningen