Köpa Atorvastatin

kr 0.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Av vilken anledning används Atorvastatin?

Atorvastatin används för att sänka förhöjda blodnivåer av kolesterol och andra fetter (triglycerider) och sänka risken för hjärtsjukdom orsakad av höga kolesterolnivåer i blodet. Atorvastatin sänker den totala mängden kolesterol och minskar ”dåligt” (LDL) kolesterol som kan göra artärerna hårda och blockerade, och höjer också ”goda” (HDL) kolesterolnivåer som hjälper till att blockera härdade artärer.

Förutom en fettsnål diet används atorvastatin för att behandla patienter med risk för kranskärlssjukdom (CHD) eller patienter med förhöjt kolesterol (hyperkolesterolemi), antingen genetiska eller relaterade till livsstil (kost med hög fetthalt, fetma och brist på motion ), som inte har reagerat på en fettfattig diet och enbart livsstilsförändringar.

Dospris online för hälsovård?

 • Se Atorvastatin 10 mg apotek 84 flikar av 86,322 flikar
 • Se Atorvastatin 20 mg apotek 84 förpackningar om 96,722 förpackningar om 96,72
 • Se Atorvastatin 40 mg apotek 84 förpackningar om 107,12 förpackningar om 107,12 mg
 • Se Atorvastatin 80 mg apotek 84 flikar av 117 522 flikar om 117,52 mg

* Med medicinsk konsultation.

Hur fungerar Atorvastatin?

Atorvastatin inkluderar atorvastatin, som tillhör en grupp läkemedel som sänker kolesterol som kallas statiner. Genom att hämma HMG-CoA-reduktas, ett viktigt enzym som är involverat i kolesterolsyntes, minskar atorvastatin produktionen av kolesterol i levern. Atorvastatin blockerar bara kolesterolet som produceras i levern och har ingen inverkan på kolesterolet i livsmedel som kommer från fetter, men även om du tar Atorvastatin är en fettsnål diet viktig. Det finns inga tecken på högt kolesterol i de flesta fall, men användningen av atorvastatin för att sänka kolesterolet i blodet minskar risken för hjärtsjukdom.

Varför finns doser tillgängliga för Atorvastatin?

Atorvastatin-tabletter kan beställas och köpas online i doser på 10 mg, 20 mg och 40 mg i paket om 30 tabletter.

Vad finns i Atorvastatin?

Atorvastatin tabletter innehåller den aktiva ingrediensen Atorvastatin 20 mg, som tillhör gruppen läkemedel som kallas statiner och är ett kolesterolsänkande läkemedel.

Effekterna av Atorvastatin på alkohol och grapefrukt

Genom att ta Atorvastatin ökar du risken för leverproblem om du konsumerar betydande mängder alkohol. Betydande doser grapefruktjuice (mer än en liter om dagen) kommer också att öka risken för biverkningar genom att öka mängden atorvastatin som når blodet.

Vad är Atorvastatins biverkningar?

Generellt absorberas atorvastatintabletter väl, men biverkningar kommer fortfarande att uppstå. Förstoppning, diarré, buksmärta, illamående, huvudvärk och yrsel är de vanligaste biverkningarna. Det är mindre normalt att ha mer extrema biverkningar och kan inkludera

 • Inte orsakad av träning, obehag i kroppen, ömhet eller trötthet
 • Stickningar i händer eller fot
 • Sömnlöshet
 • En feber
 • Utslag i ögonen, repor
 • Kuporna
 • Smärtsamma och ömma leder
 • Gulning av hud och / eller ögon (gulsot)
 • Anemi

Vems läkemedel associerar Atorvastatin med?

 • Läkemedel som ökar risken för biverkningar när du tar Atorvastatin: makrolidantibiotika såsom klaritromycin, erytromycin, en hämmare av HIV-proteas såsom ritonavir, itrakonazol och ketokonazol för att förhindra svampinfektioner
 • Läkemedel som interagerar med Atorvastatin: andra kolesterolsänkande läkemedel såsom gemfibrozil, cyklosporin, läkemedel som används för att hämma immunsvaret, verapamil eller diltiazem, läkemedel som används för att hantera förhöjt blodtryck, kärlkramp eller andra hjärtsjukdomar, amiodaron , läkemedel som används för att behandla långsam hjärtslag, blodförtunnande medel såsom warfarin
 • Atorvastatin-drabbade läkemedel: digoxin mot hjärtsjukdomar, p-piller

När är det inte lämpligt att använda Atorvastatin?

Om du använder Atorvastatin kan du inte använda det om du

Allergisk eller överkänslig mot Atorvastatin eller något annat innehållsämne i Atorvastatins tabletter.
Har aktiv levercancer

Du tar andra läkemedel som interagerar med Atorvastatin, inklusive makrolidantibiotika såsom klaritromycin, erytromycin, itrakonazol och ketokonazol ritonavir, för att förebygga svampinfektioner, cyklosporin, för att undertrycka immunförsvaret, hjärtglykosider såsom digoxin, matsmältningsbesvär, antikoagulantia såsom kumarinverapamil eller diltiazem, läkemedel för behandling av h

Hur ska Atorvastatin tas?

Medan du kan ta Atorvastatin med eller utan mat bör du ta Atorvastatin tabletter med ett glas vatten en gång om dagen, vanligtvis på kvällen efter middagen. När din kropp är i vila och din lever släpper ut mest kolesterol är atorvastatin mest kraftfull på natten. Dosen du tar och, som din läkare har rekommenderat, hur lång det ska vara.

Hur länge ska du använda Atorvastatin?

Atorvastatintabletter hjälper till att förhindra att dina kolesterolnivåer blir för höga och dina kolesterolnivåer kan öka igen om du undviker att ta Atorvastatin. Om du har ordinerat det av din läkare måste du därför ta Atorvastatin resten av ditt liv.

Missad Atorvastatindos

När du saknar en dos Atorvastatin-piller, ta den så snart du kommer ihåg, tills nästa dos är på väg och den saknade dosen saknas. Du ska inte ta en dubbel dos.

Hur kan det förvaras med Atorvastatin?

Förvara tabletterna med Atorvastatin i de givna blåsorna, extrahera inte dem, annars kommer de inte att konserveras. Förvara Atorvastatin på ett svalt, torrt ställe där temperaturen ligger under 30 ° C.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa Atorvastatin”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen