Köpa Atorvastatin

kr 0.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Av vilken anledning anvÀnds Atorvastatin?

Atorvastatin anvĂ€nds för att sĂ€nka förhöjda blodnivĂ„er av kolesterol och andra fetter (triglycerider) och sĂ€nka risken för hjĂ€rtsjukdom orsakad av höga kolesterolnivĂ„er i blodet. Atorvastatin sĂ€nker den totala mĂ€ngden kolesterol och minskar ”dĂ„ligt” (LDL) kolesterol som kan göra artĂ€rerna hĂ„rda och blockerade, och höjer ocksĂ„ ”goda” (HDL) kolesterolnivĂ„er som hjĂ€lper till att blockera hĂ€rdade artĂ€rer.

Förutom en fettsnÄl diet anvÀnds atorvastatin för att behandla patienter med risk för kranskÀrlssjukdom (CHD) eller patienter med förhöjt kolesterol (hyperkolesterolemi), antingen genetiska eller relaterade till livsstil (kost med hög fetthalt, fetma och brist pÄ motion ), som inte har reagerat pÄ en fettfattig diet och enbart livsstilsförÀndringar.

Dospris online för hÀlsovÄrd?

 • Se Atorvastatin 10 mg apotek 84 flikar av 86,322 flikar
 • Se Atorvastatin 20 mg apotek 84 förpackningar om 96,722 förpackningar om 96,72
 • Se Atorvastatin 40 mg apotek 84 förpackningar om 107,12 förpackningar om 107,12 mg
 • Se Atorvastatin 80 mg apotek 84 flikar av 117 522 flikar om 117,52 mg

* Med medicinsk konsultation.

Hur fungerar Atorvastatin?

Atorvastatin inkluderar atorvastatin, som tillhör en grupp lÀkemedel som sÀnker kolesterol som kallas statiner. Genom att hÀmma HMG-CoA-reduktas, ett viktigt enzym som Àr involverat i kolesterolsyntes, minskar atorvastatin produktionen av kolesterol i levern. Atorvastatin blockerar bara kolesterolet som produceras i levern och har ingen inverkan pÄ kolesterolet i livsmedel som kommer frÄn fetter, men Àven om du tar Atorvastatin Àr en fettsnÄl diet viktig. Det finns inga tecken pÄ högt kolesterol i de flesta fall, men anvÀndningen av atorvastatin för att sÀnka kolesterolet i blodet minskar risken för hjÀrtsjukdom.

Varför finns doser tillgÀngliga för Atorvastatin?

Atorvastatin-tabletter kan bestÀllas och köpas online i doser pÄ 10 mg, 20 mg och 40 mg i paket om 30 tabletter.

Vad finns i Atorvastatin?

Atorvastatin tabletter innehÄller den aktiva ingrediensen Atorvastatin 20 mg, som tillhör gruppen lÀkemedel som kallas statiner och Àr ett kolesterolsÀnkande lÀkemedel.

Effekterna av Atorvastatin pÄ alkohol och grapefrukt

Genom att ta Atorvastatin ökar du risken för leverproblem om du konsumerar betydande mÀngder alkohol. Betydande doser grapefruktjuice (mer Àn en liter om dagen) kommer ocksÄ att öka risken för biverkningar genom att öka mÀngden atorvastatin som nÄr blodet.

Vad Àr Atorvastatins biverkningar?

Generellt absorberas atorvastatintabletter vÀl, men biverkningar kommer fortfarande att uppstÄ. Förstoppning, diarré, buksmÀrta, illamÄende, huvudvÀrk och yrsel Àr de vanligaste biverkningarna. Det Àr mindre normalt att ha mer extrema biverkningar och kan inkludera

 • Inte orsakad av trĂ€ning, obehag i kroppen, ömhet eller trötthet
 • Stickningar i hĂ€nder eller fot
 • Sömnlöshet
 • En feber
 • Utslag i ögonen, repor
 • Kuporna
 • SmĂ€rtsamma och ömma leder
 • Gulning av hud och / eller ögon (gulsot)
 • Anemi

Vems lÀkemedel associerar Atorvastatin med?

 • LĂ€kemedel som ökar risken för biverkningar nĂ€r du tar Atorvastatin: makrolidantibiotika sĂ„som klaritromycin, erytromycin, en hĂ€mmare av HIV-proteas sĂ„som ritonavir, itrakonazol och ketokonazol för att förhindra svampinfektioner
 • LĂ€kemedel som interagerar med Atorvastatin: andra kolesterolsĂ€nkande lĂ€kemedel sĂ„som gemfibrozil, cyklosporin, lĂ€kemedel som anvĂ€nds för att hĂ€mma immunsvaret, verapamil eller diltiazem, lĂ€kemedel som anvĂ€nds för att hantera förhöjt blodtryck, kĂ€rlkramp eller andra hjĂ€rtsjukdomar, amiodaron , lĂ€kemedel som anvĂ€nds för att behandla lĂ„ngsam hjĂ€rtslag, blodförtunnande medel sĂ„som warfarin
 • Atorvastatin-drabbade lĂ€kemedel: digoxin mot hjĂ€rtsjukdomar, p-piller

NÀr Àr det inte lÀmpligt att anvÀnda Atorvastatin?

Om du anvÀnder Atorvastatin kan du inte anvÀnda det om du

Allergisk eller överkÀnslig mot Atorvastatin eller nÄgot annat innehÄllsÀmne i Atorvastatins tabletter.
Har aktiv levercancer

Du tar andra lÀkemedel som interagerar med Atorvastatin, inklusive makrolidantibiotika sÄsom klaritromycin, erytromycin, itrakonazol och ketokonazol ritonavir, för att förebygga svampinfektioner, cyklosporin, för att undertrycka immunförsvaret, hjÀrtglykosider sÄsom digoxin, matsmÀltningsbesvÀr, antikoagulantia sÄsom kumarinverapamil eller diltiazem, lÀkemedel för behandling av h

Hur ska Atorvastatin tas?

Medan du kan ta Atorvastatin med eller utan mat bör du ta Atorvastatin tabletter med ett glas vatten en gÄng om dagen, vanligtvis pÄ kvÀllen efter middagen. NÀr din kropp Àr i vila och din lever slÀpper ut mest kolesterol Àr atorvastatin mest kraftfull pÄ natten. Dosen du tar och, som din lÀkare har rekommenderat, hur lÄng det ska vara.

Hur lÀnge ska du anvÀnda Atorvastatin?

Atorvastatintabletter hjÀlper till att förhindra att dina kolesterolnivÄer blir för höga och dina kolesterolnivÄer kan öka igen om du undviker att ta Atorvastatin. Om du har ordinerat det av din lÀkare mÄste du dÀrför ta Atorvastatin resten av ditt liv.

Missad Atorvastatindos

NÀr du saknar en dos Atorvastatin-piller, ta den sÄ snart du kommer ihÄg, tills nÀsta dos Àr pÄ vÀg och den saknade dosen saknas. Du ska inte ta en dubbel dos.

Hur kan det förvaras med Atorvastatin?

Förvara tabletterna med Atorvastatin i de givna blÄsorna, extrahera inte dem, annars kommer de inte att konserveras. Förvara Atorvastatin pÄ ett svalt, torrt stÀlle dÀr temperaturen ligger under 30 ° C.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner Àn.

Bli först med att recensera ”Köpa Atorvastatin”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Köp dina lÀkemedel online

Leverans inom 24 timmar

Klicka hÀr
paiement

Namnet pÄ det riktade lÀkemedlet: .

Det officiella priset för Àr: .

Detta lÀkemedel ingÄr i följande kategori:

Du kan lÀsa hela lÀkemedelsanvÀndningsbroschyren pÄ vÄrt partnerapotek. Du mÄste följa instruktionerna frÄn din lÀkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte Àventyra dig sjÀlv.

Vid allvarliga eller ovÀntade biverkningar av lÀkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din lÀkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan bestÀlla billig i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan betala för online i Sverige pÄ ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pÄlitlig tjÀnst i samband med vÄrdpersonal och godkÀnd pÄ europeisk nivÄ.

Se den fullstÀndiga beskrivningen och bruksanvisningen