Köpa cerelle

kr 474.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Vad är Cerelle?

Cerelle är ett p-piller (endast gestagen) som innehåller desogestrel, det syntetiska könshormonet. Cerelle producerar inte östrogenhormoner, till skillnad från det kombinerade p-piller.

Genom att öka tjockleken på slem i livmoderhalsen (livmoderhalsen), vilket gör det svårt för spermier att komma igenom, hindrar Cerelle dig från att bli gravid. Cerelles preventivmedel, till skillnad från konventionella tabletter med endast gestagen, uppnås huvudsakligen genom att hämma ägglossningen.

Cerelle (och Cerazette) misstänks vara mer effektiva för att undvika graviditet än det konventionella 3-timmars fönstret PPS. När det tas rätt är det över 99 procent framgångsrikt (färre än 1 av 100 kvinnor skulle bli gravid det första året). Men där Cerelle inte alltid tas perfekt är det lägre (91 procent effektivt) i verkliga livet.

Det är mer effektivt än kondomer eller membran, men med traditionell daglig användning är längre verkande reversibla preventivmetoder som endast progesteronimplantat, endast progesteroninjektion, kopparspiral och den intrauterina levonorgestrelanordningen mer effektiva.

Fertilitet återkommer så snart de undviker att använda PPS hos kvinnor som vill bli gravid.

Vad är en piller mini?

Bara progesteron finns i minipiller. Oregelbunden blödning är den vanligaste biverkningen vid början av detta piller, men den verkar vara mild och uppträder vanligtvis inom 3 månader.

Det viktiga med minipiller att komma ihåg är att det kan tas varje dag samtidigt. Om du är mer än tre timmar försenad finns det inget abortskydd för dig (Cerazette och Cerelle är undantag från detta). Med detta i åtanke är det en smart idé att göra det till en del av din vanliga dagliga rutin att ta minipiller eller sätta ett larm så att du tar det i tid. Använd även kondomer för att undvika STI-överföring.

Hur får jag Cerelle?

När ska du börja:

 • Det är bättre att börja ta Cerelle dag 1-5 i din cykel, om du har dagliga cykler. Detta tyder på att du kommer att vara säker direkt från graviditeten.
 • Du bör börja ta Cerelle när som helst i cykeln om du vet att du inte är gravid, men du kan behöva använda någon form av preventivmedel även under de första två dagarna.
 • Du bör börja ta Cerelle den 21: a dagen efter förlossningen för att vara helt täckt den första dagen du tar det, om du precis har haft en pojke. Det finns ingen anledning att lämna tidigt för att ta det. När du börjar ta medicin längre än 21 dagar efter att du har fått ditt barn, om du vill ha barn, kan du behöva använda extra preventivmedel under de första två dagarna av p-piller.
 • Om du inte har normala menstruationer, precis har missfall eller abort eller har använt akuta preventivmedel, tala med din läkare om rätt sätt att börja använda Cerelle.
Hur minipiller fungerar

Genom att tjockna slem i livmoderhalsen fungerar minipiller, vilket gör det svårt för spermier att komma in i livmodern och möta ett ägg. Ägglossning förhindrar också vissa typer av minipiller.

Hur är Cerelle effektiv?

Cerelle kan vara upp till 99 procent effektiva för att undvika graviditet om den används på rätt sätt.

Cerelle kan laddas ner på engelska

Vilka är Cerelles biverkningar?

De flesta kvinnor kanske inte får några biverkningar av att ta Cerelle, men i en minoritet av kvinnor kan dessa finnas.

Hos kvinnor som använder Cerelle kan biverkningar även uppstå. Detta kan inkludera:

 • Missade eller onormala cykler
 • Huvudvärk
 • Bröstets känslighet
 • Kramper i menstruationen
 • Illamående och sjukdom
 • Humörsvängningar
 • Minskad sexuell aptit
 • Öka i vikt
 • Tryck på bröstet
 • Av akne

Kontakta din specialist om du har några frågor om dessa biverkningar.

Får jag ta Cerelles andra recept med mig?

Ja, du kommer att informeras av läkaren om alla undantag. P-pillerns styrka kan minskas av andra läkemedel, så det är nödvändigt att berätta för läkaren vilka läkemedel du tar eller nyligen har tagit (inklusive receptfria läkemedel) så att han eller hon kan berätta vad du ska göra.

Amning och graviditet

Cerelle ska inte tas under graviditet. Undvik att ta det och kontakta läkaren om du blir gravid när du tar Cerelle.

Cerelle påverkar inte utvecklingen av bröstmjölk, och det finns ingen forskning som säger att ditt barn kan påverkas av att ta det medan du ammar.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa cerelle”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

phenq

Utan recept? Prova ett kosttillskott

Leverans inom 24 timmar

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen