Köpa cerelle

kr 474.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Vad Àr Cerelle?

Cerelle Àr ett p-piller (endast gestagen) som innehÄller desogestrel, det syntetiska könshormonet. Cerelle producerar inte östrogenhormoner, till skillnad frÄn det kombinerade p-piller.

Genom att öka tjockleken pÄ slem i livmoderhalsen (livmoderhalsen), vilket gör det svÄrt för spermier att komma igenom, hindrar Cerelle dig frÄn att bli gravid. Cerelles preventivmedel, till skillnad frÄn konventionella tabletter med endast gestagen, uppnÄs huvudsakligen genom att hÀmma Àgglossningen.

Cerelle (och Cerazette) misstÀnks vara mer effektiva för att undvika graviditet Àn det konventionella 3-timmars fönstret PPS. NÀr det tas rÀtt Àr det över 99 procent framgÄngsrikt (fÀrre Àn 1 av 100 kvinnor skulle bli gravid det första Äret). Men dÀr Cerelle inte alltid tas perfekt Àr det lÀgre (91 procent effektivt) i verkliga livet.

Det Àr mer effektivt Àn kondomer eller membran, men med traditionell daglig anvÀndning Àr lÀngre verkande reversibla preventivmetoder som endast progesteronimplantat, endast progesteroninjektion, kopparspiral och den intrauterina levonorgestrelanordningen mer effektiva.

Fertilitet Äterkommer sÄ snart de undviker att anvÀnda PPS hos kvinnor som vill bli gravid.

Vad Àr en piller mini?

Bara progesteron finns i minipiller. Oregelbunden blödning Àr den vanligaste biverkningen vid början av detta piller, men den verkar vara mild och upptrÀder vanligtvis inom 3 mÄnader.

Det viktiga med minipiller att komma ihÄg Àr att det kan tas varje dag samtidigt. Om du Àr mer Àn tre timmar försenad finns det inget abortskydd för dig (Cerazette och Cerelle Àr undantag frÄn detta). Med detta i Ätanke Àr det en smart idé att göra det till en del av din vanliga dagliga rutin att ta minipiller eller sÀtta ett larm sÄ att du tar det i tid. AnvÀnd Àven kondomer för att undvika STI-överföring.

Hur fÄr jag Cerelle?

NÀr ska du börja:

 • Det Ă€r bĂ€ttre att börja ta Cerelle dag 1-5 i din cykel, om du har dagliga cykler. Detta tyder pĂ„ att du kommer att vara sĂ€ker direkt frĂ„n graviditeten.
 • Du bör börja ta Cerelle nĂ€r som helst i cykeln om du vet att du inte Ă€r gravid, men du kan behöva anvĂ€nda nĂ„gon form av preventivmedel Ă€ven under de första tvĂ„ dagarna.
 • Du bör börja ta Cerelle den 21: a dagen efter förlossningen för att vara helt tĂ€ckt den första dagen du tar det, om du precis har haft en pojke. Det finns ingen anledning att lĂ€mna tidigt för att ta det. NĂ€r du börjar ta medicin lĂ€ngre Ă€n 21 dagar efter att du har fĂ„tt ditt barn, om du vill ha barn, kan du behöva anvĂ€nda extra preventivmedel under de första tvĂ„ dagarna av p-piller.
 • Om du inte har normala menstruationer, precis har missfall eller abort eller har anvĂ€nt akuta preventivmedel, tala med din lĂ€kare om rĂ€tt sĂ€tt att börja anvĂ€nda Cerelle.
Hur minipiller fungerar

Genom att tjockna slem i livmoderhalsen fungerar minipiller, vilket gör det svĂ„rt för spermier att komma in i livmodern och möta ett Ă€gg. Ägglossning förhindrar ocksĂ„ vissa typer av minipiller.

Hur Àr Cerelle effektiv?

Cerelle kan vara upp till 99 procent effektiva för att undvika graviditet om den anvÀnds pÄ rÀtt sÀtt.

Cerelle kan laddas ner pÄ engelska

Vilka Àr Cerelles biverkningar?

De flesta kvinnor kanske inte fÄr nÄgra biverkningar av att ta Cerelle, men i en minoritet av kvinnor kan dessa finnas.

Hos kvinnor som anvÀnder Cerelle kan biverkningar Àven uppstÄ. Detta kan inkludera:

 • Missade eller onormala cykler
 • HuvudvĂ€rk
 • Bröstets kĂ€nslighet
 • Kramper i menstruationen
 • IllamĂ„ende och sjukdom
 • HumörsvĂ€ngningar
 • Minskad sexuell aptit
 • Öka i vikt
 • Tryck pĂ„ bröstet
 • Av akne

Kontakta din specialist om du har nÄgra frÄgor om dessa biverkningar.

FĂ„r jag ta Cerelles andra recept med mig?

Ja, du kommer att informeras av lÀkaren om alla undantag. P-pillerns styrka kan minskas av andra lÀkemedel, sÄ det Àr nödvÀndigt att berÀtta för lÀkaren vilka lÀkemedel du tar eller nyligen har tagit (inklusive receptfria lÀkemedel) sÄ att han eller hon kan berÀtta vad du ska göra.

Amning och graviditet

Cerelle ska inte tas under graviditet. Undvik att ta det och kontakta lÀkaren om du blir gravid nÀr du tar Cerelle.

Cerelle pÄverkar inte utvecklingen av bröstmjölk, och det finns ingen forskning som sÀger att ditt barn kan pÄverkas av att ta det medan du ammar.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner Àn.

Bli först med att recensera ”Köpa cerelle”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Köp dina lÀkemedel online

Leverans inom 24 timmar

Klicka hÀr
paiement

Namnet pÄ det riktade lÀkemedlet: .

Det officiella priset för Àr: .

Detta lÀkemedel ingÄr i följande kategori:

Du kan lÀsa hela lÀkemedelsanvÀndningsbroschyren pÄ vÄrt partnerapotek. Du mÄste följa instruktionerna frÄn din lÀkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte Àventyra dig sjÀlv.

Vid allvarliga eller ovÀntade biverkningar av lÀkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din lÀkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan bestÀlla billig i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan betala för online i Sverige pÄ ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pÄlitlig tjÀnst i samband med vÄrdpersonal och godkÀnd pÄ europeisk nivÄ.

Se den fullstÀndiga beskrivningen och bruksanvisningen