Köpa Cetirizine

kr 0.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Vad är Cetirizine då?

Cetirizin tillhör läkemedelsgruppen antihistamin: det är ett antiallergiskt läkemedel. Det förhindrar effekterna av histamin, ett naturligt läkemedel, och detta hjälper till att lindra symtomen på allergier som nässelfeber och hösnuva.

Exponering för ämnen som pollen, hår på husdjur, husdamm eller insektsbett kan orsaka allergiska reaktioner i kroppen. När de kommer i kontakt med dessa kemikalier avger celler i näsan och ögonen histamin. Inflammation i näsa och lungor utlöser detta, vilket leder till tillstånd som nysningar och rinnande ögon.

Hives är ett fall där kliande utslag uppstår. En reaktion på en produkt som tvål eller tvättmedel kan vara ansvarig för utslaget.

Cetirizine ska administreras av en läkare eller tandläkare, eller så kan du få det från stormarknader och andra källor utan recept. För vuxna och äldre barn är tablett- och tablettformler vanligtvis lämpliga, medan det för yngre barn finns oral flytande medicin. För barn under 2 år är cetirizin inte lämpligt.

Varför använder de det?

Din läkare kan ordinera Cetirizine om du har symtom året runt eller säsongsallergier som hösnuva. Cetirizin kan hjälpa till att lindra, men eliminerar inte, dessa allergisymtom.

Din kropp släpper ut en förening som heter histamin när du kommer i kontakt med allergener. Histamin orsakar de flesta av de allergiska reaktionsrelaterade effekterna. Antihistamin är cetirizin. Det hämmar histamins effekter.

Cetirizine hjälper till att lindra allergiska symtom som är milda till svåra, såsom

 • Nysar omkring
 • Utsläpp från näsavfall
 • Tårar eller kliande ögon
 • Skrapa i halsen eller näsan

Efter hantering eller inandning av allergener, såsom växtpollen, mögel eller husdjursskada, kan dessa reaktioner inträffa. Näsan, bihålorna, halsen och andra delar av övre luftvägarna påverkas vanligtvis av allergier.

Cetirizine tenderar också att lindra nässelfeber. Det finns kliande, förhöjda hudutslag. Vid mat- eller läkemedelsreaktioner uppstår nässelfeber ofta.

Hur tar man upp det?

Sirapen, som smakar som frukt, kan användas av vuxna och barn 2 år och äldre. Kapslarna och tabletterna tas av vuxna och barn över 6 år.

En dos på 10 milligram (mg) per dag är den normala dosen för vuxna under 65 år och barn över 6 år. Inom 24 timmar kan du inte ta mer än 10 mg. Om dina allergier är måttliga kan din läkare ordinera en dos på 5 mg en eller två gånger om dagen.

Tala med läkaren om dosen för personer som använder detta läkemedel.

 • Ungefär 2 och 6 år,
 • De är över 65 år och det är de
 • Få njure- eller leversvikt
 • Försiktighetsåtgärder och larm
 • Var försiktig med när du använder utrustning

Medan cetirizin normalt inte orsakar sömnighet, svarar vissa individer, särskilt under de första doserna, olika medan de tar det. Var försiktig så att du inte kör bil eller använder maskiner tills du vet med säkerhet hur Cetirizine kan reagera på din kropp.

Kontrollera ingredienserna

Om du någonsin har haft en allergisk reaktion mot den eller någon av föreningarna den innehåller, använd inte Cetirizine. Även om du är allergisk mot antihistaminer som innehåller hydroxychin, håll dig borta från Cetirizine.

Får inte användas under moderskap eller amning

Om du är gravid eller vill bli gravid, tala med läkaren innan du tar Cetrizine. Att ta Cetirizine under amning rekommenderas vanligtvis inte. Om du ammar ditt barn rekommenderas det inte heller. Så här går medicinen i bröstmjölk.

Kontakta kirurgen

Be läkaren att ta Cetirizine om du har lever- eller njursvikt. Om din läkare anser att det är bra att ta detta läkemedel, kommer han eller hon att ordinera att du tar mindre än den normala dosen.

Cetirizin biverkningar

Cetirizin är en andra generationens antihistamin som är nyare. Cetirizin är mindre benägna att orsaka biverkningar, såsom farlig sömnighet, muntorrhet, förvrängd syn och överhettning, till skillnad från första generationens antihistaminer.

Cetirizin kan emellertid orsaka negativa effekter, såsom

 • Sömnlöshet
 • Överdriven utmattning
 • Muntorrhet
 • Smärta i magen
 • Diarrépatienter
 • Kräkningar
 • Tala om för din läkare om du har några obehagliga biverkningar när du använder Cetirizine. Diskutera också några pågående eller besvärande biverkningar. Dessutom är dessa konsekvenser inte nödsituationer.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa Cetirizine”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen