Köpa diane-35

kr 661.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Köp Diane-35 utan recept

Vad anvÀnds Diane 35 för?

Diane 35 tabletter anvÀnds för att behandla kvinnor med allvarliga tecken pÄ androgenisering (överproduktion av androgener), vilket kan leda till tillstÄnd som hirsutism (oönskat hÄr) och androgen alopeci (hÄravfall) orsakad av överdriven produktion av androgener. Dessa tillstÄnd Ätföljs ofta av akne, inflammation och seborré (fet hud pÄ grund av för mycket talg).

Diane 35 tabletter minskar symtomen pÄ androgenberoende tillstÄnd dÀr oral antibiotikabehandling eller lokal behandling inte ensam har lyckats. Diane 35-tabletter kan ocksÄ anvÀndas för oral preventivmedel samtidigt som de anvÀnds för att behandla androgenberoende tillstÄnd, men de ska inte anvÀndas ensamma för preventivmedel. Diane 35 tabletter kan anvÀndas för behandling av polycystiskt Àggstockssyndrom, vilket ocksÄ orsakas av ett överskott av androgener och vanligtvis Ätföljs av akne och hirsutism.

Hur fungerar Diane 35?

Diane 35-tabletter innehĂ„ller en kombination av etinylöstradiol, ett syntetiskt östrogen och cyproteronacetat, som Ă€r ett derivat av gestagen och ocksĂ„ Ă€r ett anti-androgen. Dessa tvĂ„ hormoner arbetar tillsammans för att vĂ€nda effekterna av för mycket androgen samtidigt som de skyddar mot graviditet. Även om androgener, varav en Ă€r testosteron, anses frĂ€mst manliga hormoner, producerar kvinnor ocksĂ„ androgener, Ă€ven om de Ă€r mycket mindre. Androgener har flera funktioner i den kvinnliga kroppen, inklusive förĂ€ndringar relaterade till puberteten, sĂ„som tillvĂ€xt av könshĂ„r, förebyggande av benförlust, libido och produktion av östrogen.

Vad innehÄller Diane 35?

Diane 35 innehÄller 21 tabletter med aktiva ingredienser som bestÄr av en kombination av etinylöstradiol, ett syntetiskt östrogen och cyproteronacetat, som Àr ett gestagen och Àven ett anti-androgen, som arbetar tillsammans för att vÀnda effekterna av för mycket androgen, samtidigt som de skyddar mot graviditet. . De innehÄller ocksÄ laktosmonohydrat, majsstÀrkelse, povidon 25, magnesiumstearat, sackaros, povidon 700 000, makrogol 6000, kalciumkarbonat, talk, glycerol 85%, titandioxid, jÀrnoxidpigment (gult), jÀrnoxidpigment (rött), montaglykolvax, glycerol.

Acne-behandling med Diane 35

Diane 35-tabletter innehĂ„ller en kombination av etinylöstradiol, ett syntetiskt östrogen och cyproteronacetat, som Ă€r ett derivat av gestagen och ocksĂ„ Ă€r ett anti-androgen. Dessa tvĂ„ hormoner arbetar tillsammans för att vĂ€nda effekterna av för mycket androgen. Även om androgener huvudsakligen Ă€r manliga hormoner (som testosteron), producerar kvinnor ocksĂ„ androgener, men i mycket mindre mĂ€ngder, vilket Ă€r nödvĂ€ndigt för pubertetsrelaterade förĂ€ndringar som pubic hair growth, förhindrande av benförlust, libido och östrogenproduktion.

Vissa kvinnor producerar dock för mÄnga androgener och detta kan orsaka överdriven produktion av talg (olja som produceras av talgkörtlar i huden) vilket blockerar hÄrsÀckarna och orsakar akne och / eller seborré (fet hud frÄn för mycket talg).

Cyproteron i tablettform Diane 35 blockerar produktionen av androgener frÄn Àggstockarna och binder till androgenreceptorer i specifika celler i hudens pilosebaceous enheter (dessa innehÄller talgkörtlar som producerar talg och hÄrsÀckar), vilket blockerar stimulering av androgenberoende talg och överproduktion av hÄr. Etinylöstradiolkomponenten förbÀttrar effekten av cyproteron genom att minska mÀngden androgener i cirkulationen och lindra symtom som akne.

Diane 35 för preventivmedel

Diane 35-tabletter innehÄller en kombination av etinylöstradiol, ett syntetiskt östrogen och cyproteronacetat, som Àr ett derivat av gestagen och ocksÄ Àr ett anti-androgen. Dessa tvÄ hormoner arbetar tillsammans för att vÀnda effekterna av för mycket androgen samtidigt som de skyddar mot graviditet. Kombinationen av ett gestagen (cyproteron) och ett östrogen (etinylöstradiol) i Diane 35-tabletter ger effektiv preventivmedel genom att blockera Àgglossningen, förhindra utvecklingen av endometrium sÄ att ett befruktat Àgg inte kan implantera och vÀxa och förhindra tunnare livmoderhalsutsöndringar sÄ att spermier kan inte passera igenom.

Diane 35 för transgender hormonbehandling

Diane 35-tabletter innehÄller en kombination av etinylöstradiol, ett syntetiskt östrogen och cyproteronacetat, som Àr ett derivat av gestagen och ocksÄ Àr ett anti-androgen. Cyproteronkomponenten kan anvÀndas som en ersÀttning för spironolakton som en anti-androgenkomponent i transgender-kvinnlig-till-kvinnlig hormonbehandling om smÄ doser av anti-androgen krÀvs.

Vilka Àr biverkningarna av Diane 35?

De vanligaste biverkningarna nÀr du tar Diane 35 tabletter Àr: ömhet i bröstet, bröstsmÀrtor, buksmÀrtor, illamÄende, ödem och huvudvÀrk, hudutslag och klÄda, sömnlöshet och depression. Mindre vanliga biverkningar inkluderar: migrÀn, vÀtskeretention, förÀndringar i kroppsvikt, förÀndringar i libido.

NÀr ska Diane 35 inte anvÀndas?

Du bör inte anvÀnda Diane 35 om du

 • tar en annan form av oral preventivmedel, eftersom Diane 35 hĂ€mmar Ă€gglossningen och dĂ€rför förhindrar befruktning
 • du Ă€r allergisk mot etinylöstradiol eller cyproteron eller nĂ„got av innehĂ„llsĂ€mnena i Diane 35-tabletter
 • du har en familj eller tidigare historia av bröstkarcinom, endometriecarcinom eller leversjukdom
 • har högt blodtryck, lipidstörningar eller migrĂ€n
 • du har haft djup ventrombos, tromboemboliska störningar, hjĂ€rtinfarkt eller stroke
 • du har diabetes med förĂ€ndringar i blodkĂ€rlen
 • du Ă€r en diabetiker som tar antidiabetika eller insulin utan att rĂ„dfrĂ„ga din lĂ€kare, eftersom cyproteron i Diane 35-tabletter kan pĂ„verka din glukostolerans
 • du har onormal könsblödning av okĂ€nd orsak
 • du Ă€r gravid eller planerar att bli gravid.
 • du tar andra lĂ€kemedel som kan interagera med Diane 35, sĂ„som antikonvulsiva medel som fenytoin och karbamazepin, barbiturater, antiinfektionsmedel som rifampicin, rifabutin, nevirapin, svampdödande griseofulvin, antibiotika som penicillin, preparat som innehĂ„ller johannesört

Vilka Àr hÀlsoriskerna för Diane 35?

P-piller i kombination som Diane 35 kan öka risken för trombos (blodproppar), vilket kan fÄ allvarliga konsekvenser beroende pÄ var blodproppen bildas. Det finns ocksÄ en ökad risk för bröstcancer.

Hur ska Diane 35 tas?

Du bör ta din Diane 35 svÀljt hel med ett glas vatten en gÄng om dagen vid samma tid varje dag och följ instruktionerna. Varje förpackning med Diane 35 innehÄller 21 piller och du mÄste ta en tablett om dagen i 21 dagar och sedan har du 7 dagar ledighet, under vilken tid du ska fÄ en menstruationsblödning. NÀr du har haft de 7 dagarna utan piller, börja ett nytt paket nÀsta dag (dag 8) Àven om du inte har slutat blöda.

Om du har gastrointestinala problem som krÀkningar eller diarré inom 3-4 timmar efter att du har tagit ett piller, Àr detta detsamma som att du saknar ett piller och du bör vidta andra preventivmedel under de nÀrmaste 7 dagarna.

Du mÄste ta Diane 35 kontinuerligt för att sÀkerstÀlla effektiv preventivmedel. Om du tar Diane 35 för akne eller hirsutism kan hudtillstÄndet ta flera mÄnader att försvinna helt eller symtomen kan minskas avsevÀrt och du kan behöva ta Diane 35 i flera mÄnatliga cykler. Du bör ta Diane 35 sÄ lÀnge som din lÀkare rekommenderar. Medan du tar Diane 35 ska du inte anvÀnda ytterligare hormonella preventivmedel, eftersom detta kommer att utsÀtta dig för en överdriven dos hormoner och inte Àr nödvÀndig för effektiv preventivmedel.

Hur lÄng tid ska du ta Diane 35?

Du bör ta Diane 35 kontinuerligt för att sÀkerstÀlla effektiv preventivmedel och sÄ lÀnge din lÀkare rekommenderar. Du bör förvÀnta dig att din akne försvinner helt inom nÄgra mÄnader, men i sÀrskilt allvarliga fall kan det vara nödvÀndigt att behandla lÀngre innan du fÄr full nytta. Du kan rekommenderas att fortsÀtta ta dina Diane 35-tabletter i nÄgra mÄnader till efter att din akne har rensats och sedan byta till ett annat p-piller.

Ladda ner broschyr Diane-35

Missad dos av Diane 35

Om du saknar en dos Diane 35 och det tar mindre Àn 12 timmar att ta en tablett, ta den sÄ snart du kommer ihÄg det och ta nÀsta vid vanlig tidpunkt. Du Àr fortfarande skyddad mot graviditet.

Om du saknar en dos Diane 35 och det tar lÀngre tid Àn 12 timmar att ta en tablett, följ dessa riktlinjer för att hjÀlpa dig att bestÀmma vad du ska göra:

 • vecka 1: ta den sista tabletten sĂ„ snart du kommer ihĂ„g det och ta nĂ€sta tablett vid normal tid, vilket kan innebĂ€ra att du tar 2 tabletter pĂ„ en dag. Preventivskyddet kan minskas och du riskerar att bli gravid om du inte vidtar andra preventivmedel under de nĂ€rmaste 7 dagarna.
 • Vecka 2: ta den sista tabletten sĂ„ snart du kommer ihĂ„g och ta nĂ€sta vid normal tid, vilket kan innebĂ€ra att du tar 2 tabletter pĂ„ en dag. Du riskerar inte graviditet och behöver inte vidta nĂ„gra extra preventivmedel.
 • vecka 3: ta den sista tabletten sĂ„ snart du kommer ihĂ„g det och ta nĂ€sta vid normal tid, vilket kan innebĂ€ra att du tar 2 tabletter pĂ„ en dag. Ta de Ă„terstĂ„ende tabletterna och starta nĂ€sta paket omedelbart utan paus. Du kanske inte har blödning, men du Ă€r fortfarande skyddad mot graviditet.

Hur ska Diane 35 lagras?

Förvara dina Diane 35-surfplattor i ditt kalenderpaket tills du anvÀnder dem. Förvara vid rumstemperatur under 25 ° C.
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner Àn.

Bli först med att recensera ”Köpa diane-35”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Andra medicinska tjÀnster

Klicka hÀr
paiement

Namnet pÄ det riktade lÀkemedlet: .

Det officiella priset för Àr: .

Detta lÀkemedel ingÄr i följande kategori:

Du kan lÀsa hela lÀkemedelsanvÀndningsbroschyren pÄ vÄrt partnerapotek. Du mÄste följa instruktionerna frÄn din lÀkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte Àventyra dig sjÀlv.

Vid allvarliga eller ovÀntade biverkningar av lÀkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din lÀkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan bestÀlla billig i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan betala för online i Sverige pÄ ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pÄlitlig tjÀnst i samband med vÄrdpersonal och godkÀnd pÄ europeisk nivÄ.

Se den fullstÀndiga beskrivningen och bruksanvisningen