Köpa diane-35

kr 661.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Köp Diane-35 utan recept

Vad används Diane 35 för?

Diane 35 tabletter används för att behandla kvinnor med allvarliga tecken på androgenisering (överproduktion av androgener), vilket kan leda till tillstånd som hirsutism (oönskat hår) och androgen alopeci (håravfall) orsakad av överdriven produktion av androgener. Dessa tillstånd åtföljs ofta av akne, inflammation och seborré (fet hud på grund av för mycket talg).

Diane 35 tabletter minskar symtomen på androgenberoende tillstånd där oral antibiotikabehandling eller lokal behandling inte ensam har lyckats. Diane 35-tabletter kan också användas för oral preventivmedel samtidigt som de används för att behandla androgenberoende tillstånd, men de ska inte användas ensamma för preventivmedel. Diane 35 tabletter kan användas för behandling av polycystiskt äggstockssyndrom, vilket också orsakas av ett överskott av androgener och vanligtvis åtföljs av akne och hirsutism.

Hur fungerar Diane 35?

Diane 35-tabletter innehåller en kombination av etinylöstradiol, ett syntetiskt östrogen och cyproteronacetat, som är ett derivat av gestagen och också är ett anti-androgen. Dessa två hormoner arbetar tillsammans för att vända effekterna av för mycket androgen samtidigt som de skyddar mot graviditet. Även om androgener, varav en är testosteron, anses främst manliga hormoner, producerar kvinnor också androgener, även om de är mycket mindre. Androgener har flera funktioner i den kvinnliga kroppen, inklusive förändringar relaterade till puberteten, såsom tillväxt av könshår, förebyggande av benförlust, libido och produktion av östrogen.

Vad innehåller Diane 35?

Diane 35 innehåller 21 tabletter med aktiva ingredienser som består av en kombination av etinylöstradiol, ett syntetiskt östrogen och cyproteronacetat, som är ett gestagen och även ett anti-androgen, som arbetar tillsammans för att vända effekterna av för mycket androgen, samtidigt som de skyddar mot graviditet. . De innehåller också laktosmonohydrat, majsstärkelse, povidon 25, magnesiumstearat, sackaros, povidon 700 000, makrogol 6000, kalciumkarbonat, talk, glycerol 85%, titandioxid, järnoxidpigment (gult), järnoxidpigment (rött), montaglykolvax, glycerol.

Acne-behandling med Diane 35

Diane 35-tabletter innehåller en kombination av etinylöstradiol, ett syntetiskt östrogen och cyproteronacetat, som är ett derivat av gestagen och också är ett anti-androgen. Dessa två hormoner arbetar tillsammans för att vända effekterna av för mycket androgen. Även om androgener huvudsakligen är manliga hormoner (som testosteron), producerar kvinnor också androgener, men i mycket mindre mängder, vilket är nödvändigt för pubertetsrelaterade förändringar som pubic hair growth, förhindrande av benförlust, libido och östrogenproduktion.

Vissa kvinnor producerar dock för många androgener och detta kan orsaka överdriven produktion av talg (olja som produceras av talgkörtlar i huden) vilket blockerar hårsäckarna och orsakar akne och / eller seborré (fet hud från för mycket talg).

Cyproteron i tablettform Diane 35 blockerar produktionen av androgener från äggstockarna och binder till androgenreceptorer i specifika celler i hudens pilosebaceous enheter (dessa innehåller talgkörtlar som producerar talg och hårsäckar), vilket blockerar stimulering av androgenberoende talg och överproduktion av hår. Etinylöstradiolkomponenten förbättrar effekten av cyproteron genom att minska mängden androgener i cirkulationen och lindra symtom som akne.

Diane 35 för preventivmedel

Diane 35-tabletter innehåller en kombination av etinylöstradiol, ett syntetiskt östrogen och cyproteronacetat, som är ett derivat av gestagen och också är ett anti-androgen. Dessa två hormoner arbetar tillsammans för att vända effekterna av för mycket androgen samtidigt som de skyddar mot graviditet. Kombinationen av ett gestagen (cyproteron) och ett östrogen (etinylöstradiol) i Diane 35-tabletter ger effektiv preventivmedel genom att blockera ägglossningen, förhindra utvecklingen av endometrium så att ett befruktat ägg inte kan implantera och växa och förhindra tunnare livmoderhalsutsöndringar så att spermier kan inte passera igenom.

Diane 35 för transgender hormonbehandling

Diane 35-tabletter innehåller en kombination av etinylöstradiol, ett syntetiskt östrogen och cyproteronacetat, som är ett derivat av gestagen och också är ett anti-androgen. Cyproteronkomponenten kan användas som en ersättning för spironolakton som en anti-androgenkomponent i transgender-kvinnlig-till-kvinnlig hormonbehandling om små doser av anti-androgen krävs.

Vilka är biverkningarna av Diane 35?

De vanligaste biverkningarna när du tar Diane 35 tabletter är: ömhet i bröstet, bröstsmärtor, buksmärtor, illamående, ödem och huvudvärk, hudutslag och klåda, sömnlöshet och depression. Mindre vanliga biverkningar inkluderar: migrän, vätskeretention, förändringar i kroppsvikt, förändringar i libido.

När ska Diane 35 inte användas?

Du bör inte använda Diane 35 om du

 • tar en annan form av oral preventivmedel, eftersom Diane 35 hämmar ägglossningen och därför förhindrar befruktning
 • du är allergisk mot etinylöstradiol eller cyproteron eller något av innehållsämnena i Diane 35-tabletter
 • du har en familj eller tidigare historia av bröstkarcinom, endometriecarcinom eller leversjukdom
 • har högt blodtryck, lipidstörningar eller migrän
 • du har haft djup ventrombos, tromboemboliska störningar, hjärtinfarkt eller stroke
 • du har diabetes med förändringar i blodkärlen
 • du är en diabetiker som tar antidiabetika eller insulin utan att rådfråga din läkare, eftersom cyproteron i Diane 35-tabletter kan påverka din glukostolerans
 • du har onormal könsblödning av okänd orsak
 • du är gravid eller planerar att bli gravid.
 • du tar andra läkemedel som kan interagera med Diane 35, såsom antikonvulsiva medel som fenytoin och karbamazepin, barbiturater, antiinfektionsmedel som rifampicin, rifabutin, nevirapin, svampdödande griseofulvin, antibiotika som penicillin, preparat som innehåller johannesört

Vilka är hälsoriskerna för Diane 35?

P-piller i kombination som Diane 35 kan öka risken för trombos (blodproppar), vilket kan få allvarliga konsekvenser beroende på var blodproppen bildas. Det finns också en ökad risk för bröstcancer.

Hur ska Diane 35 tas?

Du bör ta din Diane 35 sväljt hel med ett glas vatten en gång om dagen vid samma tid varje dag och följ instruktionerna. Varje förpackning med Diane 35 innehåller 21 piller och du måste ta en tablett om dagen i 21 dagar och sedan har du 7 dagar ledighet, under vilken tid du ska få en menstruationsblödning. När du har haft de 7 dagarna utan piller, börja ett nytt paket nästa dag (dag 8) även om du inte har slutat blöda.

Om du har gastrointestinala problem som kräkningar eller diarré inom 3-4 timmar efter att du har tagit ett piller, är detta detsamma som att du saknar ett piller och du bör vidta andra preventivmedel under de närmaste 7 dagarna.

Du måste ta Diane 35 kontinuerligt för att säkerställa effektiv preventivmedel. Om du tar Diane 35 för akne eller hirsutism kan hudtillståndet ta flera månader att försvinna helt eller symtomen kan minskas avsevärt och du kan behöva ta Diane 35 i flera månatliga cykler. Du bör ta Diane 35 så länge som din läkare rekommenderar. Medan du tar Diane 35 ska du inte använda ytterligare hormonella preventivmedel, eftersom detta kommer att utsätta dig för en överdriven dos hormoner och inte är nödvändig för effektiv preventivmedel.

Hur lång tid ska du ta Diane 35?

Du bör ta Diane 35 kontinuerligt för att säkerställa effektiv preventivmedel och så länge din läkare rekommenderar. Du bör förvänta dig att din akne försvinner helt inom några månader, men i särskilt allvarliga fall kan det vara nödvändigt att behandla längre innan du får full nytta. Du kan rekommenderas att fortsätta ta dina Diane 35-tabletter i några månader till efter att din akne har rensats och sedan byta till ett annat p-piller.

Ladda ner broschyr Diane-35

Missad dos av Diane 35

Om du saknar en dos Diane 35 och det tar mindre än 12 timmar att ta en tablett, ta den så snart du kommer ihåg det och ta nästa vid vanlig tidpunkt. Du är fortfarande skyddad mot graviditet.

Om du saknar en dos Diane 35 och det tar längre tid än 12 timmar att ta en tablett, följ dessa riktlinjer för att hjälpa dig att bestämma vad du ska göra:

 • vecka 1: ta den sista tabletten så snart du kommer ihåg det och ta nästa tablett vid normal tid, vilket kan innebära att du tar 2 tabletter på en dag. Preventivskyddet kan minskas och du riskerar att bli gravid om du inte vidtar andra preventivmedel under de närmaste 7 dagarna.
 • Vecka 2: ta den sista tabletten så snart du kommer ihåg och ta nästa vid normal tid, vilket kan innebära att du tar 2 tabletter på en dag. Du riskerar inte graviditet och behöver inte vidta några extra preventivmedel.
 • vecka 3: ta den sista tabletten så snart du kommer ihåg det och ta nästa vid normal tid, vilket kan innebära att du tar 2 tabletter på en dag. Ta de återstående tabletterna och starta nästa paket omedelbart utan paus. Du kanske inte har blödning, men du är fortfarande skyddad mot graviditet.

Hur ska Diane 35 lagras?

Förvara dina Diane 35-surfplattor i ditt kalenderpaket tills du använder dem. Förvara vid rumstemperatur under 25 ° C.
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa diane-35”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen