Köpa elidel

kr 0.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Vad är grädde från Elidel och vad används den till

Ett läkemedel som kallas pimecrolimus finns i Elidel-kräm. Det innehåller inte steroider alls. Elidel-kräm behandlar exakt atopisk dermatit, en hudinfektion som kallas (eksem). Det verkar på hudcellerna som orsakar eksemets signaturinflammation och rodnad. Krämen används för att lindra tecken och symtom på milt eller svårt eksem (t.ex. rodnad och klåda) hos barn (2 år och äldre), tonåringar och vuxna.

Det kan undvika progression till allvarliga utbrott och används för att behandla tidiga tecken och symtom. Elidel-kräm används endast när du inte har tagit alla andra receptbelagda receptbelagda läkemedel eller om läkare rekommenderar att inga andra receptbelagda läkemedel ska användas. Om du inte ser någon skillnad eller om den förvärras efter 42 dagar, kontakta läkaren.

Hur man tar grädden från Elidel

Följ ofta riktlinjerna från din läkare eller apotekspersonal för administrering. Om du har några frågor, kontakta din läkare eller apotekspersonal. Elidel kan användas på alla delar av huden, inklusive huvud, ansikte och kropp, och hudveck. Krämen ska spridas på följande sätt:

 • Låt dina händer rengöras och torkas.
 • Öppna ett rör (första gången du använder det bör du bryta tätningen med spetsen in i locket).
 • Pressa det på fingret med grädden.
 • Ta bort en tunn film av Elidel och skydda den infekterade huden helt.
 • Används endast för eksempåverkade områden
 • Gnugga försiktigt och grundligt.

Ta bort rörskyddet. Krämen kan användas till exempel två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Med Elidel kan du använda en fuktighetskräm (mjukgörande). De kan användas direkt efter Elidel om du använder fuktighetskräm. Tvätta eller simma inte direkt efter applicering av Elidel. Det skulle tvätta grädden. Hur länge kan Elidel användas? Långtidsbehandling bör vara sporadisk och inte fortsätta. Så fort symtomen på eksem bleknar, sluta använda Elidel. Så länge din läkare säger att du ska fortsätta använda grädden.

Om du inte mår bättre efter 6 veckor eller om eksemet förvärras, undvik medicinering och kontakta din läkare. Börja använda Elidel så snart du noterar tecken och symtom under långvarig eksembehandling (rodnad och klåda). Det hjälper till att stoppa eskalering till betydande utbrott. Du kan börja behandlingen igen om tecken och symtom återupptas.

Om du lägger till mer Elidel än du kan bör du torka av det om du applicerar mer kräm på huden än du borde. Om du misslyckas med att använda Elidel, om du hoppar över gräddeinjektionen, lägg till den så snart som möjligt och återuppta din vanliga doseringsprocess så snart som möjligt. Men om det nästan är dags för din nästa dos, ignorera den hoppade över dosen och återuppta den dagliga doseringscykeln.

För att kompensera för den saknade dosen, tillsätt inte ytterligare kräm. Om du undviker att använda Elidel-kräm, kontakta din läkare eller apotekspersonal om du har några frågor om hur detta läkemedel används. Om du eller någon annan oavsiktligt sväljer Elidel, berätta omedelbart för läkaren om du eller någon annan av misstag sväljer Elidel.

Hur kräm ska förvaras för Elidel

Håll barn utom synhåll, utom kontroll. Använd inte detta läkemedel efter utgångsdatumet som visas på lådan och slangen. Den sista dagen i månaden som ses är utgångsdagen. Förvara inte över 25 ° C. Du fryser inte. Håll den i originalförpackningen. Håll röret ordentligt förseglat. Om röret har öppnats är det viktigt att använda innehållet inom 12 månader. Att skriva datumet när du öppnar röret i det utrymme som anges på lådan kan vara till hjälp. Det är inte lämpligt att hälla mediciner på toaletten. Berätta för din apotekspersonal hur du kasserar förpackningar som du inte längre behöver och mediciner. Du kommer att fortsätta att skydda världen på detta sätt.

Hur är Elidel tänkt att användas?

Använd endast Elidel, precis som rekommenderat, på huden. Godta de föreskrivna anvisningarna. Ta inte mer eller mindre av det eller ta det längre än föreskrivet. Grädde från Elidel är inte avsedd för långvarig användning.

Användning av Elidel endast på eksempåverkade områden i hårbotten. När dina tecken har gått, sluta ta läkemedlet såvida inte läkaren har sagt något annat.

Elidel-krämen är endast avsedd för hudanvändning (aktuell). I dina ögon, näsa, läppar, prostata eller ändtarm har du inte grädden.

Tvätta händerna före och under användning av detta läkemedel eftersom du använder medicinen för att behandla en handskada.

Applicera bara medicinen på ren, torr hud. För att lägga till ett tunt lager på hudområden som diagnostiserats med atopisk dermatit, använd minst möjlig mängd. Gnugga försiktigt in.

Använd inte ett bandage för att skydda den behandlade vävnaden. Mängden medicin som intas av huden kan ökas genom bandage som kan ha negativa effekter. Tvätta eller simma inte direkt efter applicering av Elidel. Vatten får spola bort läkemedlet.

1 procent Elidel

Handeffekter av Elidel

Om du har någon av dessa allergiska reaktioner mot Elidel, få omedelbar hjälp: urtikaria, andningssvårigheter, svullnad i pannan, munnen, tungan eller halsen.

 • Undvik att använda Elidel-kräm och kontakta läkare omedelbart om du har en allvarlig biverkning, till exempel en allvarlig biverkning.
 • Extrem hudförbränning hanteras
 • Färska tecken på viral infektion i huden (vårtor, oregelbundna utslag eller hudskador, blåsor eller otande, sveda eller stickningar);
 • Förvärrade hudsymtom;
 • Svullnad, ont i halsen eller svullna körtlar; eller,
 • Feber, temperatur, smärta i kroppen eller influensasymtom.

Använd patientens bipacksedel för att ta reda på alla biverkningar.
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa elidel”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen