Köpa evorel-sequi

kr 681.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Vad är Sequi Evorel?

Evorel Sequi är en form av hormonersättningsterapi (HRT) som används för att lindra klimakteriet. Evorel Sequi är en kudde som läggs på huden och uppdateras två gånger i veckan, medan de flesta HRT-behandlingar kräver dagliga tabletter. Två aktiva ingredienser används i plåstret som efterliknar de två kvinnliga könshormonerna, östrogen och progesteron.

Eftersom det innehåller två typer av plåster är Evorel Sequi känt som ett sekventiellt hormonbytesförfarande. Endast östradiol, som är ett derivat av östrogen, produceras av ett plåster. Den andra formen, en syntetisk version av progesteron, frigör östradiol och noretisteron. Under två veckor kommer du att använda en form av plåster och sedan byta till den andra. Under menstruationscykeln, som mest efterliknar svängningarna i hormoner som kan lindra symtom och biverkningar.

Via klimakteriet

Kvinnor går nu i klimakteriet. Vanligtvis händer detta mellan 45 och 55 år. Dina äggstockar utvecklas mindre och mindre östrogen när du når denna ålder. Detta har effekten att stoppa menstruationscykeln, men en mängd effekter som kan ha ett stort inflytande på vardagen kan utlösas av ökningen av hormonnivåerna.

Medicinska tecken inkluderar värmevallningar, nattliga svettningar, benskörhet och torra ögon eller vagina (en spontan värme som går över kroppen, orsakar rodnad, svettning och en alltför snabb hjärtslag). Hormonella förändringar, såsom irritabilitet, sömnlöshet och depression, kan också orsaka bekymmerande psykologiska effekter.

Erfarenheterna av menopausala symptom skiljer sig mycket mellan människor. De kommer att börja några år före klimakteriet och fortsätta i flera år. I genomsnitt kommer kvinnor att genomgå symtom i cirka fyra år. Genom att undvika alkohol eller koffein, sluta röka, träna regelbundet eller hålla dig lugn kan du minska påverkan av vissa symtom (särskilt värmevallningar).

Genom att komplettera mängderna av hormoner som kroppen kan generera normalt, lindrar hormonersättningsterapi effekterna av klimakteriet. Alla produkter är endast östrogen. En oreglerad ökning av östrogennivåerna kan dock leda till att livmoderns foder (endometrium) växer över hos människor som har livmodern. Detta skulle öka risken för komplikationer som endometriecancer avsevärt. Det är därför Evorel Sequi under andra hälften av behandlingsperioden producerar noretisteron, en syntetisk form av progesteron.

Negativa konsekvenser

När du tar Evorel Sequi kommer inte alla att få biverkningar, men om du gör det kan de inkludera

Klåda eller svullnad i huden där plåstret appliceras, förändringar i humör, upprördhet, sömnsvårigheter, illamående, huvudvärk, smärta i magen, diarré, bröstsmärta, smärta i bröstet, ledvärk, viktökning, blödning från frakturen , långa tider, ansamling av vätska

Undvik att använda den och prata med en läkare eller apotekspersonal om du är nervös för dessa symtom eller om medicinen påverkar dig på något annat sätt.

Sequi Evorel

Evorel Sequi-dosen

Halva Evorel 50-lapparna och hälften av Evorel Conti-lapparna ingår i Evorel Sequi-uppsättningarna. Evorel 50-plåstren innehåller 3,2 mg östradiol, vilket motsvarar 50 mikrogram per 24 timmars frisättning. Ytan på Evorel Conti-plåstren är 16 cm2 och de innehåller 3,2 mg östradiol (motsvarande en frisättning på 50 mikrogram var 24: e timme) och 11,2 mg noretisteronacetat (motsvarande en frisättning på 170 mikrogram per 24 timmar).

Ta bort plåstret om du använder för mycket av Evorel Sequi. På grund av hur det bärs är det omöjligt, men om du gör det kan tecknen inkludera ömhet i bröstet och / eller blödning i slidan. Kontakta läkaren om symtomen kvarstår.

Gör det så snart du kommer ihåg om du inte byter patch. Ersätt den nyligen implementerade korrigeringen för samma dagar som den ursprungliga kalendern, oavsett vilken dag någonting inträffar. För att kompensera för att glömma, fördubba aldrig dosen.

Hur är det meningen att jag ska använda Evorel Sequi?

Använd Evorel enligt anvisningar från din läkare. Sök läkare om du inte är positiv. Om du inte har använt någon typ av HRT-medicin, är din menstruation inte rutinmässig, eller om du byter från HRT som inte inducerar abstinensblödning, bör du applicera ett Evorel-plåster när som helst.

Byte av plåster ska utföras två gånger i veckan. För att upprätthålla en daglig tillförsel av hormoner, lämna inte ett mellanrum i plåstren. Byt plåstret under två dagar per vecka. Alla fyra Evorel 50-plåstren används en i taget under vecka 1 och 2 och alla fyra Evorel Conti-plåstren används en i taget under vecka 3 och 4.

Många kvinnor brukar bära en lår- eller bottenplåster. Får inte hänvisa till eller bredvid brösten. Lägg inte plåstret två gånger i rad till samma hudlager. Bär inte plåstret med tätt midjeband eller under elastiska områden. Så snart du öppnar säkerhetsfickan, lägg på plåstret för att göra ren, torr och kall hud.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa evorel-sequi”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen