Köpa hydrokortison

kr 0.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Vad betyder hydrokortison?

En topisk kortikosteroid som används för att behandla mindre allergiska hudsjukdomar, vanligtvis kallad dermatit, är hydrokortisonkräm. Hydrokortisonkräm finns i olika doser (t.ex. 0,5 procent och 1 procent) och vid rekommenderade doser utan recept (2,5 procent).

Genom att lindra svullnad, klåda och rodnad orsakad av dermatit fungerar hydrokortison. Kortikosteroider är en typ av steroidhormoner som är nära besläktade med det naturliga hormonet som produceras i binjurarna, kortisol.

Populära förhållanden som krämer med hydrokortison kan behandla

För vissa allergiska hudutslag, såsom atopisk dermatit (atopiskt eksem) och allergisk beröringsdermatit, är hydrokortisonkräm en effektiv botemedel mot (inklusive giftig murgröna och giftig ek). Det är också användbart för att behandla insektsbett eller stick.

Andra störningar som kan behandlas med hydrokortison krämer inkluderar
 • Dermatit berör irriterande (orsakad av kontakt med kemikalie eller fysiskt irriterande)
 • Dermatitis seborrheicum (en typ som påverkar hårbotten, ansiktet, öronen och stammen)
 • Av psoriasis
 • Klåda anal
 • Klåda i de kvinnliga yttre könsorganen.
 • Från hemorrojder

Föredraget och dosen av hydrokortisonkrämmedicinering beror främst på hudens speciella tillstånd.

Villkor som inte kan behandlas med hydrokortison krämer

Hydrokortison är inte särskilt effektivt vid behandling av utslag eftersom de orsakas av histaminer, inte hudirritation.

Histaminer är föreningar som immunsystemet producerar för att döda allergener (ämnen som orsakar allergier). Överreagerar på denna reaktion kan orsaka utslag ibland. I denna situation kan det bättre behandlingsalternativet vara en oral antihistamin, även om en lokal hydrokortisonkräm kan rekommenderas för att lindra lokal klåda och svullnad.

Andra fall där krämer som innehåller hydrokortison inte lyckas
 • Det är svårt att använda hydrokortison för att bota akne och kan potentiellt förvärra sjukdomen. Det kan inte heller användas för att bota en hudskada, som blåsor, kokar, sår eller sår i kanroden eller annan trasig hud.
 • Även om det är viktigt att sparsamt använda hydrokortisonkräm för att behandla utslag runt penis, kan det aldrig användas i slidan.
 • Eventuella preparat avsedda för behandling av hemorrojder (t.ex. Anusol-HC) ska endast användas och inte internt för hemorrojder.
 • I själva verket, när hydrokortison kräm kan användas för att behandla seborrheisk dermatit i hårbotten, behandlas inte mjäll. Mjäll framställs vanligtvis med salicylsyra, selen sulfid eller zinkpyrioninnehållande medicinska schampon.
 • Vissa hudsjukdomar, inklusive impetigo och rosacea, kan förvärras med hydrokortisonkräm. Om du har något av dessa problem, tala med läkaren.

Det är säkert att använda hydrokortisonkräm hos barn, men var försiktig, särskilt hos yngre barn. Innan du använder hydrokortisonkräm hos spädbarn eller små barn, tala med barnläkaren för att behandla antingen eksem eller blöjautslag. Alternativa produkter kan finnas som är mildare och fungerar nästan lika bra.

När ska man använda kräm av hydrokortison

Vanligtvis appliceras hydrokortisonkräm två eller fyra gånger om dagen på den infekterade hudplåstret. Tillsätt grädden, blanda den tills den är helt absorberad. Behandlingen kan pågå från några dagar till några veckor innan utslag och klåda har avtagit. I allmänhet överstiger inte konsumtionen fyra veckor.

Under begränsade tidsperioder kan versioner med låg intensitet (t.ex. 0,5 procent till 1 procent) läggas till i ansiktet, men området ovanför ögonen kan undvikas specifikt. Tvätta händerna väl sedan du använder den.

Om fuktkrämen används tillsammans med hydrokortisonkrämen, applicera först fuktkrämen och låt den absorberas i 10 till 15 minuter innan hydrokortisonen används.

Negativa konsekvenser

Långvarig användning, särskilt högeffektiva formuleringar, av aktuella steroider i ansiktet bör också undvikas eftersom detta kan orsaka permanent hudskada. Det är underförstått att frekvent användning av ögon eller ögonlock orsakar glaukom.

Även om biverkningar är osannolika om ett resultat av hydrokortison används enligt föreskrifterna kan de uppstå. Om något av detta händer, avbryt läkemedlet och ring läkaren:

 • Oregelbunden hjärtslag (arytmi)
 • Hhalor
 • Sömnlöshet
 • Svullet ansikte som är svullet
 • Blåsor av
 • Förvärrat tillstånd i huden

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa hydrokortison”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen