Köpa kliofem

kr 650.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Av vilken anledning används Kliofem (Kliogest)?

Kliofem (Kliogest) tabletter är en kombinationshormonersättningsterapi (HRT) för personer med en intakt livmoder som används för att ersätta äggstockarna som uppstår efter klimakteriet med brist på östrogenutveckling. Kliofem (Kliogest) tabletter tenderar att lindra klimakteriebesvär som orsakas av östrogenbrist, såsom värmevallningar, nattliga svettningar, sömnlöshet, torrhet i slidan, huvudvärk, humörsvängningar, bristande uppmärksamhet och energiförlust, samtidigt som man skyddar mot endometriecancer (slemhinnan i livmodern).

Kliofem (Kliogest) tabletter används också för att undvika osteoporos (postmenopausal benförlust) och minska risken för frakturer.

Hur fungerar Kliofem (Kliogest)?

Kliofem (Kliogest) tabletter innehåller en blandning av två hormoner: östradiol, som är kemiskt och biologiskt ekvivalent med östrogen utvecklat naturligt; och noretisteron, en syntetisk analog av det kvinnliga könshormonet progesteron, vilket innebär att dess kemiska sammansättning mycket liknar den för progesteron som produceras naturligt och verkar på liknande sätt, men har väldigt lite androgen påverkan.

Östrogen är det kvinnliga steroidhormonet som frigörs av äggstockarna som binder inuti östrogenkänsliga celler till specifika receptorer och aktiverar dem för att utveckla proteiner som är involverade i olika aspekter av kvinnliga sekundära egenskaper, som menstruationscykelkontroll.

Kliofem broschyr

Vad är det som inkluderar Kliofem (Kliogest)?

Två aktiva ingredienser finns i Kliofem (Kliogest) tabletter: 2 mg östradiolhemihydrat och 1 mg noretisteron, ett syntetiskt derivat av progesteron kvinnligt könshormon. De innehåller också laktos, majsstärkelse, gelatin, talk, hypromellos, magnesiumstearat och triacetat av glycerol.

Vilka är de skadliga reaktionerna på Kliofem (Kliogest)?

Obehag och ömhet i bröstet; svullnad i magen och smärta; blod eller fläckar med periodliknande smärta eller kramper (dysmenorré), vaginal inflammation (vaginit), livmoderfibroidförstoring, benkramper, vätskeansamling, illamående är bland de vanligaste biverkningarna av att ta Kliofem (Kliogest) piller.

Vilka hälsorisker är förknippade med att fortsätta använda Kliofem (Kliogest)?

Det finns hälsorisker förknippade med långvarig hormonersättningsterapi (HRT) med Kliofem (Kliogest), särskilt en ökad risk för bröst- och äggstockscancer i förhållande till HRT med enbart östrogen, men det minskar risken för endometriecancer. En förhöjd risk för kranskärlskomplikationer, såsom hjärtinfarkt och stroke, liksom venös trombos och lungemboli, kopplades till hormonersättningsterapi i kombination med östrogen och gestagen.

När kan det inte finnas någon användning av Kliofem (Kliogest)?

Om du gör det bör du inte använda Kliofem (Kliogest)

  • Allergisk mot östradiol, noretisteron eller någon ingrediens i tabletter som innehåller Kliofem (Kliogest)
  • Du har en familj eller tidigare historia av bröstcancer, endometriecancer eller levercancer.
  • Har högt blodtryck, vilket inte är väl kontrollerat,
  • Dricker stora mängder grapefruktjuice
  • Du tar andra läkemedel som kan störa Kliofem (Kliogest), såsom fenytoin- och karbamazepin-antikonvulsiva medel, antiinfektionsmedel såsom rifampicin, cimetidin, erytromycin-antibiotika, cyklosporinimmunosuppressiva medel, ketokonazol-antimykotika och växtbaserade läkemedel som innehåller johannesört.
  • Du har diagnosen trombos eller stroke (blodproppar).
  • Du har en oförklarlig källa till onormal menstruationsblödning

Hur måste Kliofem (Kliogest) tas?

Du bör ta Kliofem (Kliogest) tabletter med ett glas vatten, en gång om dagen, med eller utan mat vid samma tid varje dag. Varje förpackning innehåller 28 tabletter för en månads leverans och när du är klar med ett paket kan du starta ett nytt paket nästa dag. Du bör ta dina tabletter av Kliofem (Kliogest) regelbundet tills dina symtom förändras, eller när din läkare ordinerar det. På grund av hälsoeffekter kan Kliofem (Kliogest) tabletter inte tas på obestämd tid.

Hur lång är Kliofem (Kliogest) tänkt att ta?

Du bör ta dina tabletter av Kliofem (Kliogest) regelbundet tills dina symtom förändras, eller när din läkare ordinerar det. På grund av hälsoeffekter kan Kliofem (Kliogest) tabletter inte tas på obestämd tid.

Övergiven dos av Kliofem (Kliogest)

Om du tar den glömda tabletten om det har gått mindre än 12 timmar efter att du inte tagit den dagliga Kliofem (Kliogest), ta sedan nästa tablett vid normal tidpunkt. Kasta bort den glömda tabletten om mer än 12 timmar har gått och ta nästa tablett vid normal tidpunkt; ta inte en dubbel dos.

Hur är Kliofem (Kliogest) avsedd att lagras?

På en kall, torr plats kan du hålla dina Kliofem (Kliogest) tabletter under 25 ° C.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa kliofem”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen