Köpa kliovance

kr 592.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

För vad anvÀnder Kliovance?

Kliovance-tabletter (Àven kÀnd som Activelle) Àr en kontinuerlig kombinationshormonersÀttning (HRT) -behandling som anvÀnds hos intakta livmoderkvinnor för att ersÀtta förlusten av östrogenutveckling i Àggstockarna efter klimakteriet.

KLIOVANCE-piller tenderar att lindra menopausala symtom orsakade av östrogenbrist, sÄsom vÀrmevallningar, nattliga svettningar, sömnlöshet, torrhet i slidan, huvudvÀrk, humörsvÀngningar, bristande fokus och energiutmattning, samtidigt som man skyddar mot endometriecancer (livmoderslemhinnan).

Det anvÀnds ocksÄ för att undvika benförsÀmring postmenopausal (osteoporos) och minska risken för frakturer. Fortsatt anvÀndning av Kliovance-tabletterna undviker cyklisk eller sekventiell HRT-associerad intermittent abstinensblödning.

Hur mÄr Kliovance?

KLIOVANCE-tabletter (Ă€ven kĂ€nd som Activelle) innehĂ„ller en blandning av tvĂ„ hormoner som ingĂ„r i en kontinuerlig kombination av hormonersĂ€ttning (HRT). 17ÎČ-östradiol Ă€r ett kemiskt och biologiskt ekvivalent syntetiskt östrogen till endogent humant östradiol som eliminerar bristen pĂ„ utveckling av östrogen hos kvinnor i klimakteriet.

Östrogen Ă€r det kvinnliga steroidhormonet som frigörs av Ă€ggstockarna som binder inuti östrogenkĂ€nsliga celler till specifika receptorer och aktiverar dem för att utveckla proteiner som Ă€r involverade i olika aspekter av kvinnliga sekundĂ€ra egenskaper, som menstruationscykelkontroll.

I flera fysiologiska vÀgar har östrogen ocksÄ mÄnga andra ÄtgÀrder, inklusive bevarande av benmassa och lipidmetabolism (fetter). KLIOVANCE-tabletter innehÄller ocksÄ noretisteron, en syntetisk progesteronhormonanalog, vilket innebÀr att hormonets molekylÀra sammansÀttning starkt matchar den för progesteron, som genereras naturligt, och dÀrmed fungerar pÄ liknande sÀtt.

Genom att förvandla replikationsprocessen till den sekretoriska fasen arbetar progesteron hos kvinnor före klimakteriet pÄ endometrium (livmoderslemhinnan).

Detta gör att endometrium, som har förtjockats under den första halvan av cykeln som svar pÄ östrogen, slutar utvecklas och börjar utsöndra hormoner och andra proteiner som krÀvs om reproduktion rÄkar upprÀtthÄlla en graviditet; i övrigt minskar östrogen- och progesteronnivÄerna och endometrium tappas (menstruation).

Noretisterons funktion i Kliovance-tabletter Àr densamma, men dess funktion hos kvinnor i klimakteriet Àr att hÀmma överdriven endometriell utveckling i förhÄllande till de östrogener som finns i Kliovance-tabletter, och detta hjÀlper till att förhindra endometriecancer.

Vad innehÄller det pÄ Kliovance?

De aktiva ingredienserna i Kliovance-tabletter Ă€r 17ÎČ-östradiol (1 mg), ett syntetiskt östrogenhormon och noretisteron (0,5 mg), ett syntetiskt gestagenhormon, som anvĂ€nds tillsammans för att komplettera kontinuerlig hormonbehandling (HRT). De innehĂ„ller ocksĂ„ monohydratlaktos, majsstĂ€rkelse, sampolvidon, talk, stearat av magnesium, hypromellos och triacetin.

Vilka Àr biverkningarna av Kliovanz?

Obehag och ömhet i bröstet; menstruationsblödning (kraftig blödning), vaginal inflammation (vaginit) och trast; vÀtskeretention; depression; ryggont; huvudvÀrk; och illamÄende Àr de vanligaste biverkningarna av att ta Kliovance.

Vilka Àr hÀlsokonsekvenserna av Constant Premia?

Det finns hÀlsorisker förknippade med lÄngvarig hormonersÀttningsterapi (HRT) med Kliovance-piller, sÀrskilt en ökad risk för bröst- och Àggstockscancer i förhÄllande till HRT med enbart östrogen, men det minskar risken för endometriecancer. En förhöjd risk för kranskÀrlskomplikationer, sÄsom hjÀrtinfarkt och stroke, liksom venös trombos och lungemboli, kopplades till hormonersÀttningsterapi i kombination med östrogen och gestagen.

NÀr Àr Kliovance inte tÀnkt att anvÀndas?

Om du anvÀnder Kliovance-tabletter anvÀnder du inte Kliovance-tabletter om

  • 17ÎČ-östradiol eller noretisteron eller nĂ„gon komponent i Kliovance Ă€r allergisk mot
  • Du har en familj eller tidigare historia av bröstcancer, endometriecancer eller levercancer.
  • Du har diagnosen trombos eller stroke (blodproppar).
  • Du Ă€r gravid, ammar eller Ă€r gravid
  • Porphyria har (en metabolisk sjukdom med förĂ€ndrad blodpigmentproduktion).
  • Har levercancer
  • LĂ€kemedel som kan störa Kliovance, inklusive antikonvulsiva medel som fenytoin och karbamazepin, antiinfektionsmedel sĂ„som rifampicin, rifabutin, nevirapin och efavirenz, anti-svamp ketokonazol och vĂ€xtbaserade lĂ€kemedel som innehĂ„ller johannesört
  • Du har en oförklarlig kĂ€lla till onormal menstruationsblödning
  • Har högt blodtryck, vilket inte Ă€r vĂ€l kontrollerat,

Hur Àr Kliovance tÀnkt att ta?

Du bör ta dina tabletter med ett glas vatten en gÄng om dagen, varje dag samtidigt, med eller utan snacks. För en mÄnads leverans innehÄller varje förpackning 28 tabletter och nÀr du har slutfört ett paket kan du starta ett nytt paket nÀsta dag. Om dina symtom förÀndras eller sÄ lÀnge som din lÀkare rekommenderar kan du ta Kliovance-piller.

Hur lÄng tid ska du ta Kliovanza?

Om dina symtom förÀndras eller sÄ lÀnge som din lÀkare rekommenderar kan du ta Kliovance-piller.

Glömd dos av Kliovance

Om du saknar en dos Kliovan, ta den sÄ snart du kommer ihÄg det, sÄvida inte nÀsta dos Àr beredd, sÄ skjut upp den saknade dosen. Du ska inte ta en dubbel dos.

Hur Àr det meningen att jag ska lagra Kliovanz?

Du bör förvara dina tabletter pÄ en kall, torr plats under 25 ° C.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner Àn.

Bli först med att recensera ”Köpa kliovance”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Köp dina lÀkemedel online

Leverans inom 24 timmar

Klicka hÀr
paiement

Namnet pÄ det riktade lÀkemedlet: .

Det officiella priset för Àr: .

Detta lÀkemedel ingÄr i följande kategori:

Du kan lÀsa hela lÀkemedelsanvÀndningsbroschyren pÄ vÄrt partnerapotek. Du mÄste följa instruktionerna frÄn din lÀkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte Àventyra dig sjÀlv.

Vid allvarliga eller ovÀntade biverkningar av lÀkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din lÀkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan bestÀlla billig i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan betala för online i Sverige pÄ ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pÄlitlig tjÀnst i samband med vÄrdpersonal och godkÀnd pÄ europeisk nivÄ.

Se den fullstÀndiga beskrivningen och bruksanvisningen