Köpa lizinna

kr 561.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Och vad är Lizinna?

Lizinna är ett kombinerat p-piller som innehåller hormonerna norgestimat och etinylöstradiol. När Lizinna används på rätt sätt är det nästan 100 procent framgångsrikt. Lizinna är lätt och lätt att ta på lång sikt och tillsammans med dess utmärkta preventivmedelstäckning ger det andra fördelar.

Lizinnas vinster

Lizinna är ett reversibelt långvarigt preventivmedel som inte stör sex. Med begränsade biverkningar erbjuder den snabb preventivmedelstäckning.

Lizinna kommer också att lätta cykler för att öka PMS och kontrollperioder, förutom att undvika graviditet på ett tillförlitligt sätt, så att du känner frekvent, lättare blödning med mindre obehag.

Det kan också hjälpa till att lindra akne, effekterna av endometrios och att övervaka när blödning inträffar. Många kvinnor lär sig att en daglig serie av cykler gör det lättare för dem att balansera sitt jobb och sitt hemliv.

Hur fungerar Lizinna?

Genom att injicera två hormoner i kroppen som kvinnor naturligt känner fungerar Lizinna. Dessa är etinylöstradiol och det humana gestagenet norgestimatet, ett syntetiskt östrogen.

De syntetiska hormonerna arbetar tillsammans på tre specifika sätt för att kontrollera din cykel och reproduktionsperioder:

  • Det hindrar att ett ägg mognar per månad och lämnar äggstocken.
  • Livmoderns foder späds så att ett ägg inte sätts in.
  • Det normala livmoderhalsslemet blir tjockare så att spermier inte tränger in i livmodern för att befrukta ett ägg.
  • Lizinna ger dig en av de bästa preventivmedlen om du tar ett piller om dagen och uppfyller rekommendationerna.
Hur man fångar Lizinna

Varje Lizinna-piller innehåller 250 Norgestimate mikrogram och 35 Ethinyl Estradiol-mikrogram. Det är ett hybridfas preventivmedel som säkerställer att båda tabletterna innehåller samma mängd syntetiskt östrogen och progesteron, så du behöver inte tänka på att ta rätt mängd i rätt ordning; allt som krävs är ett piller per dag.

När du hoppar över en period kan du ta ett piller om dagen i 21 dagar och sedan ta en paus på sju dagar, i vilket fall du automatiskt kan ta nästa förpackning. På din sju dagars paus är du fortfarande säker.

Med veckodagarna tryckta på lådan kommer Lizinna-tabletter i månatliga paket så att du kan hålla reda på din dos.

Du kan stöta på några blödningar på din sju dagars paus. Detta är inte en verklig varaktighet, utan ett blödningsavbrott på grund av kroppens sjunkande hormonnivåer. Du kan börja med nästa tablettpaket när sju dagar har gått ut, även om du redan blöder.

Ta Lizinna, med eller utan mat, vid samma tid på dagen. Lizinna är ett litet piller som vid behov lätt tas utan vatten men tas bättre med en drink.

Lizinna börjar

Ta det första p-piller med Lizinna för omedelbar preventivmedelstäckning den första dagen av din menstruation. Du bör börja ta det när som helst, men du kan behöva extra barriärprevention, såsom en manlig eller kvinnlig kondom, i sju dagar för att ge hormonerna en chans att fungera.

Du byter till Lizinna när som helst om du byter från ett annat preventivpiller. Om Lizinna tas den första dagen av sin cykel kan kvinnor som använder barriärmetoder förvänta sig att använda barriärpreventiva medel i sju dagar.

Kvinnor som har fött bör vänta 21 dagar innan de tar Lizinna, men eftersom nya mödrar löper ökad risk för blodproppar bör du tala med läkare eller barnmorska innan du använder ett kombinerat preventivpiller. Om de ammar kan ammande mammor motstå kombinerade preventivmedel eftersom hormonerna kommer i konflikt med deras mjölkförsörjning.

Du bör ta Lizinna automatiskt efter ett missfall eller abort enligt din läkares instruktioner.

Lizinna broschyr

Vad händer när jag saknar ett piller?

Du måste ta det enligt anvisningarna för att Lizinna ska fungera korrekt och ha nästan 100 procent preventivmedelstäckning. Ta dessa anvisningar om du tappar ett eller två piller.

Mindre än 24 timmar

En dos som är mer än 24 timmar försenad är ett missat piller. Och om detta innebär att du tar två på en gång, ta det glömda p-piller så snart du vet, fortsätt sedan med förpackningen som vanligt så är du säker från graviditeten. När du inte startar nästa paket gäller den här proceduren fortfarande.

Upp till 24 timmar sent, mer än

Ta omedelbart det senaste missade p-piller, lämna de andra missade tabletterna och börja ta resten av förpackningen som vanligt. För att garantera att hormonnivåerna inte störs måste du använda extra barriär preventivmedel i sju dagar.

Om det senaste paketet innehåller mindre än sju tabletter, fortsätt rakt fram till nästa utan pausen på sju dagar. Ta en sju dagars paus som vanligt om det finns mer än 7 piller.

Tänk på preventivmedel i nödsituationer, som ellaOne eller en IUD, oavsett om du är mer än 24 timmar försenad med ditt p-piller och har haft sex.

Du bör ta ett faderskapstest innan du börjar med Lizinna om du inte får abstinensblödning efter den andra tablettremsan och du har haft sex.

Vad händer om jag får diarré eller kräkningar?

P-pillerns förmåga att tas in i kroppen stör kräkningar och diarré. Detta tyder på att den maximala doseringen av hormoner som krävs för att skydda mot graviditet inte kommer att erbjudas dig.

Ta en ny dos omedelbart och din preventivmedel påverkas inte om du kräks inom 2 timmar efter att du har tagit p-piller. Om du fortfarande är på sjukhus kan du dock betrakta det som ett missat piller varje dag och använda barriärprevention i sju dagar efter den senaste sjukdomsepisoden.

Extrem diarré kan också hämma upptagningen av p-piller. Försök att ta medicinen, men betrakta det som ett missat piller per sjukdag att använda gränsprevention i sju dagar.

Detta kan orsaka diarré oavsett om du tar en viktminskningsbehandling eller konsumerar alkohol.

Dosering Lizinna

Lizinna är ett kombinerat piller, vilket innebär att det innehåller två hormoner som hjälper till att undvika oavsiktliga graviditeter. Detta är östrogenhormonet etinylöstradiol och hormonet norgestimat progesteron, för Lizinna.

Lizinnas biverkningar

Lizinna är ett receptbelagt läkemedel som de flesta kvinnor brukar hantera bra, men det passar dig inte.

Be läkaren om ett alternativt preventivpiller om detta är fallet. Båda p-piller fungerar på samma sätt, men har ingredienser som är subtilt olika.

Mild huvudvärk, trötthet och blödning under cykler är några mycket vanliga biverkningar av Lizinna. När kroppen reagerar på de nya hormonnivåerna stabiliseras dessa mindre biverkningar vanligtvis.

Svullna händer och fötter, migrän, humörsvängningar, yrsel och sömnsvårigheter kan vara mindre frekventa biverkningar. Du kan kontakta din läkare om du märker dessa biverkningar, särskilt om du har din första migrän eller en migrän som är värre än normalt.

Sällsynta biverkningar som förekommer hos färre än 1 av 100 kvinnor inkluderar urladdning av bröstet, domningar eller hårväxtförändringar. Dessa är ovanliga, men om du stöter på dem kan du kontakta din läkare.

Biverkningar som är mycket sällsynta har en allergisk reaktion. Sök brådskande läkarvård om du känner svullnad i tungan, kinderna, klåda eller andningssvårigheter.

Det blandade piller ökar dina chanser att utveckla blodpropp avsevärt, som med andra typer av kombinationspreventiva medel. Innan du ordinerar en blandad preventivmedel, kommer läkaren att granska dina journaler med dig för att säkerställa att din risk är minimal.

Försiktighetsåtgärder / interaktioner av Lizinna

Vissa läkemedel kan störa Lizinnas funktion och minska dess effektivitet.

Om du tar recept för kramper, högt blodtryck, tuberkulos, illamående, anti-HIV-läkemedel, behandlingar mot hepatit C, griseofluvin för svampinfektioner, läkemedel mot kolesterol, kol, läkemedel mot artrit eller lugnande medel, kan din läkare rekommendera ett alternativ till Lizinna.

Kontakta din läkare innan du tar Lizinna om du tar receptfria läkemedel. Johannesört örtmedicin, som används av vissa kvinnor som en kompletterande behandling för depression, stör särskilt Lizinnas effekt.

Om du faktiskt tar Lizinna och ordinerar något av ovanstående läkemedel kan du behöva barriärpreventiva medel innan kursen är klar.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa lizinna”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen