Köpa maxalt-max

kr 931.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Av vilken anledning används Maxalt Melt?

Maxalt Melt 10 mg piller används med eller utan aura för att lindra akuta migränattacker, vilket är uppfattningen om syn och / eller luktförhållanden, vilket typiskt är den första indikatorn för att en migrän är på väg. För att förebygga en migränattack kan Maxalt Melt-10 Oral Disintegrant endast användas för att lindra huvudvärk och andra effekter, inklusive illamående och reaktion på ljus och buller, men bör inte användas för att undvika uppkomsten av migränhuvudvärk.

Vid endera punkten av en migränattack kan du använda 10 mg Maxalt Melt-tabletter, men det är mer framgångsrikt om det ges så snart som möjligt efter att de första symptomen på huvudvärk och / eller aura uppträder. Maxalt Melt 10mg-piller är inte avsedda för behandling av andra former av huvudvärk, såsom klusterhuvudvärk, vilket är en mycket smärtsam form av huvudvärk blandad med remissionsintervall, som uppstår i dagliga intervall eller kluster.

Maxalt Melt-10 är inte avsett för behandling av hemiplegisk migrän, som ofta är utsatt för övergående trötthet och förlamning på ena sidan av kroppen; eller basilär migrän, som är en annan typ av migrän, orsakad av en artärkramp vid hjärnans botten som förhindrar blodflödet till hjärnan.

Hur presterar Maxalt Melt?

Maxalt Melt 10 mg tabletter innehåller rizatriptan, en medlem av triptangruppen av läkemedel, och är en serotoninagonist som efterliknar aktiviteten av serotonin (även känd som 5-hydroxytryptamin eller 5-HT). Serotonin är ett hormon i hjärnan som är inblandat i regleringen av humör, smärta, sexuell aktivitet, sömn, såväl som blodkärl som vidgas (vidgas) och förträngs (förminskas).

Man misstänker att migrän utlöses av dilatation eller expansion av blodkärlen i hjärnan (intrakraniella kärl) på grund av en av de många orsakerna till migrän, vilket i sin tur aktiverar närliggande sensoriska trigeminusnerver som frigör hormoner, vilket utlöser obehag och inflammation.

I dessa förstorade blodkärl aktiverar Rizatriptan i Maxalt Melt-10 serotoninreceptorer, så att de smalnar igen (vasokonstriktion) och förhindrar funktionen av trigeminusnerven och smärta överförs och därigenom lindrar smärta. Man misstänker att dessa handlingar leder till rhizatriptans anti-migränaktivitet och minskar huvudvärk och andra effekter av en migränattack. För att lindra migränvärk inom 30 minuter efter att du tagit orala tabletter är Maxalt Melt 10 mg tabletter framgångsrika.

Vad är det som innehåller Maxalt Melt?

Den aktiva ingrediensen rhizatriptan 10 mg bensoat, en serotoninagonist som används för att lindra effekterna av en migränattack, finns i Maxalt Melt-tabletter. De inkluderar också smaken av vattenfri kolloidal kiseldioxid, krospovidon, mannitol, mikrokristallin cellulosa, stearat av magnesium, guargummi, aspartam och pepparmynta.

Vilka biverkningar har Maxalt Melt?

Yrsel, sömnighet, sensoriska störningar som stickningar, stickningar eller domningar i huden (parestesi), bristande känslighet för smärta eller kontakt (hypestesi), andfåddhet, känslor av tyngd, smärta, känslor av värme eller kyla, obehag eller täthet, utmattning, trötthet, minskad mental ale, är de vanligaste biverkningarna när du tar 10 mg Maxalt Melt orala piller.

När ska du inte använda Maxalt Melt?

Om du använder Maxalt Melt 10 mg piller, bör du inte

  • Du är allergisk mot rizatriptan eller något annat ämne i Maxalt Melt, såsom sumatriptan eller någon annan triptan.
  • Du är gravid eller ammar utan läkarens samråd.
  • Du har antingen haft en hjärtattack eller en diagnos av ischemisk hjärtsvikt, koronar vasospasm (Prinzmetal angina), perifer artärsjukdom, stroke eller övergående ischemisk attack (TIA)
  • Har obehandlad högt blodtryck eller leversvikt
  • Du har en migrän som är basilär eller hemiplegisk,
  • Läkemedel som stör Maxalt Melt ingår, inklusive: derivat av ergotamin eller ergotamin (inklusive metysergid), hämmare av monoaminoxidas (MAO-hämmare)

Vilka läkemedel har Maxalt Melt-interaktioner?

Maxalt Melt 10 mg oralt dispergerbara tabletter stör följande läkemedel och ska inte tas när du tar Maxalt Melt-10 eller först efter läkarens diskussion och vägledning.

  • Ergotderivat, inklusive metysergid (även mot migrän), ska inte tas inom 24 timmar efter att ha fått en dos av Maxalt Melt-10 inom 6 timmar.
  • Det är inte nödvändigt att ta MAO-antidepressiva medel inom 14 dagar efter Maxalt Melt-10
  • Andra agonister av triptanserotonin, såsom sumatriptan,
  • SNRI: er; andra antidepressiva serotoninagonister, såsom SSRI.

Hur var Maxalt Melt tänkt att tas?

Vid båda punkterna i en migränattack kan du ta 10 mg Maxalt Melt-tabletter, men det är mer framgångsrikt om det ges så snart som möjligt efter att de första symptomen på huvudvärk och / eller aura uppträder. Genom att sätta in en hel tablett under tungan kan du ta 10 mg Maxalt Melt orala tabletter, där den kan sönderfallas och kan sväljas med saliv.

Utan frukt kan du ta dina Maxalt Melt 10 mg orala piller, eftersom maten hindrar deras effektivitet. Om din migrän inte förbättras med den första dosen av Maxalt Melt 10 mg piller, kan du inte ta ytterligare en dos av samma migrän, eftersom det är osannolikt att din huvudvärk kommer att förbättras.

Du kommer att ta en ny dos om du får en annan migränattack inom de närmaste 24 timmarna, men inte inom två timmar efter den första dosen, och du kan inte ta mer än 30 mg inom 24 timmar.

Hur är Maxalt Melt avsedd att lagras?

Du bör förvara 10 mg under 25 ° C i ett kallt, torrt läge med dina Maxalt Melt-tabletter.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa maxalt-max”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen