Köpa metosyn

kr 741.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Av vilken anledning används Metosyn?

När mildare kortikosteroider inte har lyckats används Metosyn-kräm och salva för att behandla en rad inflammatoriska, allergiska eller kliande hudsjukdomar, såsom de som nämns nedan.

 • Dermatit och eksem.
 • Med klibbiga, röda och fjälliga fläckar, inflammatoriska hudåkommor (seborroisk dermatit).
 • Förtjockat hudutslag som lindrar klåda genom långvarig repor (neurodermatit).
 • Med psoriasis.
 • Lichen planus är ett hudtillstånd där det finns fläckar på huden som verkar som platta, glänsande, kliande, nästan lila områden.
 • En hudsjukdom som kallas discoid lupus erythematosus, som orsakas av en attack på huden av immunsystemet.

Hur fungerar Metosyn?

Den aktiva ingrediensen fluocinonid, en form av läkemedel som kallas en topisk kortikosteroid, används i Metosyn-kräm och salva.

Läkemedlen som används för att lindra inflammation är kortikosteroider. Inflammation i huden orsakas av en allergi eller irritation i huden som orsakas av frisättningen av många föreningar som är väsentliga för immunsystemet. Som man ser vid dermatit eller eksem, orsakar dessa kemikalier blodkärlen att förstora sig och får den drabbade regionen att bli öm, uppblåst, kliande och smärtsam.

Det fungerar inuti hudcellerna eftersom fluocinonid tillsätts till huden för att fördröja frisättningen av dessa inflammatoriska ämnen. Det eliminerar svullnad, klåda och rodnad.

För applicering på huden finns ett antal kortikosteroidstyrkor tillgängliga. Metosyn-kräm och salva är listade som potenta kortikosteroider, innehållande 0,05 procent fluocinonid. De ordineras för att behandla flera inflammatoriska hudsjukdomar som inte har reagerat på mildare steroider, som eksem och dermatit.

För våta, gråtande områden på huden är Metosyn-kräm mer lämplig, och för torra, fjälliga hudområden är mjukare, fetare salvor mer lämpliga.

Hur får jag Metosyn att använda?

 • Enligt din läkare ska Metosyn-kräm eller salva appliceras tunt på de infekterade hudområdena en eller två gånger varje dag. Du kan använda den mindre ofta, enligt din läkares anvisningar, så snart din hälsa börjar förbättras. Klicka här för att se hur mycket grädde eller olja du ska använda.
 • Din hud bör tvättas innan du applicerar grädden eller salvan under ett nytt förband om din läkare har rekommenderat dig att använda förband för detta läkemedel.
 • Rengör händerna kraftigt efter att detta läkemedel har administrerats, såvida inte platsen som ska rengöras är dina händer.
 • Ta inte detta läkemedel oftare än föreskrivet av din läkare eller längre än rekommenderat.
 • Du bör inte använda fuktighetskräm eller något annat läkemedel för att späda ut detta läkemedel. Om du använder andra läkemedel eller fuktighetsgivare på samma hudregion rekommenderas att du ger minst 30 minuter mellan behandlingarna av varje ämne. Detta för att uppmuntra absorptionen av varje ämne och för att undvika att de stör huden.
Möjliga Metosyns biverkningar

På flera sätt kan läkemedel och deras biverkningar påverka enskilda patienter. Bara för att en biverkning anges här, betyder det inte att andra eller andra biverkningar skulle mötas av alla som tar detta läkemedel. Det är underförstått att följande biverkningar är associerade med detta läkemedel.

 • Irritation av huden, t.ex. rodnad, utslag, klåda eller sveda vid applicering eller allergisk hudirritation (kontaktdermatit) Undvik att ta detta läkemedel och kontakta läkaren om du känner att du har haft en reaktion eller om din hudinfektion verkar bli värre.
 • Huden blir tunnare.
 • Hudpigmenteringsförlust.
 • Överdriven utveckling av hår (hypertrikos).
 • Sträckmärken.
 • Fina blodkärlkluster som blir iögonfallande under huden (telangiectasia).
 • Överdriven utveckling av hår (hypertrikos).
 • Spridning eller förvärring av obehandlade sjukdomar.

I sällsynta fall kan upprepad användning av detta läkemedel på stora hudområden, trasig eller rå hud, hudveck eller under lufttäta bandage orsaka adekvat absorption av kortikosteroider för att få biverkningar någon annanstans i kroppen, såsom en minskning av utvecklingen av naturliga hormoner från binjurarna eller symtom på Cushings syndrom – se varningsavsnittet ovan.

Denna lista innehåller inga av de biverkningar som läkemedelsproducenten har nämnt. Läs litteraturen som medföljer läkemedlet för mer information om eventuella andra komplikationer som är förknippade med detta läkemedel eller kontakta din läkare eller apotekspersonal.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa metosyn”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen