Köpa noriday

kr 523.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Av vilken anledning används Noriday?

Noriday är ett hormonellt piller eller ”minipiller” känt som det bara gestagen som används för att undvika oavsiktliga graviditeter som en effektiv preventivmetod. Noriday p-piller är särskilt användbara för kvinnor som ammar och även för kvinnor som är ovilliga att använda östrogeninnehållande preventivpiller eller som på grund av de potentiella hälsoriskerna kanske inte vill ta östrogen.

En annan bonus för att ta ett p-piller som endast är gestagen, såsom Noriday, är att det är lättare att ta en betydligt mindre dos än ett kombinerat piller, när en större dos progestin i kombination med östrogen används.

Hur fungerar Noriday?

Noriday preventivmedel inkluderar noretisteron, en syntetisk gestagen första generationen som har en jämförbar verkan med det naturliga hormonet progesteron under menstruationscykeln. även androgen och östrogen inblandning. Förberedelserna för befruktningen är beroende av det komplexa förhållandet mellan kvinnliga könshormoner som utvecklats av äggstockarna; östrogen, vilket inducerar ägglossning; och progesteron, som förbereder endometrium för embryoimplantation; och andra regulatoriska hormoner som produceras i hjärnan och hypofysen av hypotalamus.

Noretisteron i preventivpillerna i Noriday verkar främst genom att hämma ägglossningen. Andra handlingar inkluderar att höja innehållet av cervikal slemprotein och syra, vilket vanligtvis påverkar kompositionen för att bli tunnare vid ägglossningen, vilket gör att den tjocknar och blir en fysisk barriär för spermier. Dessutom undviker noretisteron i preventivpillerna i Noriday förtjockning av endometrium och detta kommer att försämra implantationen.

Vad innehåller Noriday?

Den aktiva ingrediensen noretisteron (350 mcg), ett syntetiskt gestagen som används som enbart gestagen-piller för att undvika oavsiktliga graviditeter, ingår i Noriday-preventivmedel. Majsstärkelse, polyvidon, magnesiumstearat och laktos ingår också.

Broschyr på Noriday

Om du saknar en Noriday-piller kan du bli gravid.

När de administreras ordentligt erbjuder Noriday p-piller framgångsrika preventivmedel och har en mycket låg misslyckande. Om du tappar ett piller kommer förlustnivån att stiga och kan leda till en oavsiktlig graviditet. Se till att du tar Noriday p-piller ordentligt och kontinuerligt för att förhindra detta.

Vilka biverkningar har Noriday?

Oregelbunden blödning, som kan vara allvarlig eller lätt, eller om du inte får någon menstruationsblödning alls, är de mest noterade biverkningarna av att ta Noriday. Huvudvärk, akne, humörsvängningar, bröstsmärtor, trötthet och viktökning är andra biverkningar.

När förväntas Noriday inte användas?

Du ska inte använda Noriday om du:

  • De är allergiska mot noretisteron eller något av Noriday-ingredienserna
  • Du är gravid eller tror att du kan vara gravid,
  • Du har djup ventrombos eller tromboemboliska sjukdomar (blodproppar).
  • Du känner oförklarlig menstruationsblödning
  • Du har en bekräftad eller misstänkt hormonberoende tumör, inklusive ett bröstcancer eller endometrium.
  • Du har allvarlig leversjukdom, gulsot eller tidigare haft leversjukdom.
  • Utan att hänvisa till läkare kan du ha förhöjt blodtryck eller diabetes.
  • En lipidmetabolismbrist eller allvarlig artärsjukdom
  • Diagnos av ektopisk graviditet eller allvarlig graviditetsskrapa
  • Läkemedel som binder till Noriday används, inklusive antikonvulsiva medel såsom fenytoin, barbiturater såsom fenobarbital, antiinfektionsmedel såsom rifampicin, antibiotika såsom ampicillin, tetracykliner, sulfametoxazol och trimetoprim, svampdödande medel såsom griseofulvin, kortikosteroider, anti-migränläkemedel, – migränläkemedel, läkemedel mot migrän, läkemedel mot migrän, läkemedel mot migrän,

Vilka mediciner hanterar Noriday?

Eventuella läkemedel stör och hindrar p-piller från att fungera korrekt, vilket ökar risken för graviditet. Du kan behöva vidta vissa preventivmedel om du tar något av följande:

Antikonvulsiva medel, såsom fenytoin; barbiturater, såsom fenobarbital; antiinfektionsmedel, såsom rifampicin; antibiotika, såsom ampicillin, tetracykliner, sulfametoxazol och trimetoprim; antimikrobiella medel, såsom griseofulvin; läkemedel mot migrän, St. Johns term

Noriday-påverkade läkemedel: kortikosteroider, guanetidinliknande blodtryckssänkande medel, orala antikoagulantia

Hur var Noriday tänkt att tas?

En gång om dagen på samma tid på dagen, helst på natten, kan du ta dina Noriday-p-piller som sväljts hela med ett glas vin. Den första dagen i din menstruationscykel, som är den första dagen av blödning, bör du börja ta dina Noriday-p-piller, sedan när du har tagit alla 28-piller i en förpackning bör du börja nästa förpackning nästa dag utan en paus, under menstruationsblödning, och även om du inte har fått någon blödning.

Om du saknar att ta dina p-piller under en dag riskerar du att bli gravid. Detta är detsamma som att hoppa över ett piller om du har magbesvär som kräkningar eller diarré inom 3-4 timmar efter att du tagit ditt läkemedel och du kan vidta några preventivmedel under de närmaste 7 dagarna.

Hur lång tid tar Noriday dig?

Även om du inte har haft blödning måste du fortsätta att ta dina Noriday preventivpiller utan dröjsmål mellan paketen, annars riskerar du att bli gravid.

Hur ska Noriday lagras?

Du bör förvara Noriday i ett mörkt, torrt läge under 25 ° C för att skydda den från ljus och fukt.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa noriday”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen