Köpa noriday

kr 523.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Av vilken anledning anvÀnds Noriday?

Noriday Ă€r ett hormonellt piller eller ”minipiller” kĂ€nt som det bara gestagen som anvĂ€nds för att undvika oavsiktliga graviditeter som en effektiv preventivmetod. Noriday p-piller Ă€r sĂ€rskilt anvĂ€ndbara för kvinnor som ammar och Ă€ven för kvinnor som Ă€r ovilliga att anvĂ€nda östrogeninnehĂ„llande preventivpiller eller som pĂ„ grund av de potentiella hĂ€lsoriskerna kanske inte vill ta östrogen.

En annan bonus för att ta ett p-piller som endast Àr gestagen, sÄsom Noriday, Àr att det Àr lÀttare att ta en betydligt mindre dos Àn ett kombinerat piller, nÀr en större dos progestin i kombination med östrogen anvÀnds.

Hur fungerar Noriday?

Noriday preventivmedel inkluderar noretisteron, en syntetisk gestagen första generationen som har en jÀmförbar verkan med det naturliga hormonet progesteron under menstruationscykeln. Àven androgen och östrogen inblandning. Förberedelserna för befruktningen Àr beroende av det komplexa förhÄllandet mellan kvinnliga könshormoner som utvecklats av Àggstockarna; östrogen, vilket inducerar Àgglossning; och progesteron, som förbereder endometrium för embryoimplantation; och andra regulatoriska hormoner som produceras i hjÀrnan och hypofysen av hypotalamus.

Noretisteron i preventivpillerna i Noriday verkar frÀmst genom att hÀmma Àgglossningen. Andra handlingar inkluderar att höja innehÄllet av cervikal slemprotein och syra, vilket vanligtvis pÄverkar kompositionen för att bli tunnare vid Àgglossningen, vilket gör att den tjocknar och blir en fysisk barriÀr för spermier. Dessutom undviker noretisteron i preventivpillerna i Noriday förtjockning av endometrium och detta kommer att försÀmra implantationen.

Vad innehÄller Noriday?

Den aktiva ingrediensen noretisteron (350 mcg), ett syntetiskt gestagen som anvÀnds som enbart gestagen-piller för att undvika oavsiktliga graviditeter, ingÄr i Noriday-preventivmedel. MajsstÀrkelse, polyvidon, magnesiumstearat och laktos ingÄr ocksÄ.

Broschyr pÄ Noriday

Om du saknar en Noriday-piller kan du bli gravid.

NÀr de administreras ordentligt erbjuder Noriday p-piller framgÄngsrika preventivmedel och har en mycket lÄg misslyckande. Om du tappar ett piller kommer förlustnivÄn att stiga och kan leda till en oavsiktlig graviditet. Se till att du tar Noriday p-piller ordentligt och kontinuerligt för att förhindra detta.

Vilka biverkningar har Noriday?

Oregelbunden blödning, som kan vara allvarlig eller lÀtt, eller om du inte fÄr nÄgon menstruationsblödning alls, Àr de mest noterade biverkningarna av att ta Noriday. HuvudvÀrk, akne, humörsvÀngningar, bröstsmÀrtor, trötthet och viktökning Àr andra biverkningar.

NÀr förvÀntas Noriday inte anvÀndas?

Du ska inte anvÀnda Noriday om du:

  • De Ă€r allergiska mot noretisteron eller nĂ„got av Noriday-ingredienserna
  • Du Ă€r gravid eller tror att du kan vara gravid,
  • Du har djup ventrombos eller tromboemboliska sjukdomar (blodproppar).
  • Du kĂ€nner oförklarlig menstruationsblödning
  • Du har en bekrĂ€ftad eller misstĂ€nkt hormonberoende tumör, inklusive ett bröstcancer eller endometrium.
  • Du har allvarlig leversjukdom, gulsot eller tidigare haft leversjukdom.
  • Utan att hĂ€nvisa till lĂ€kare kan du ha förhöjt blodtryck eller diabetes.
  • En lipidmetabolismbrist eller allvarlig artĂ€rsjukdom
  • Diagnos av ektopisk graviditet eller allvarlig graviditetsskrapa
  • LĂ€kemedel som binder till Noriday anvĂ€nds, inklusive antikonvulsiva medel sĂ„som fenytoin, barbiturater sĂ„som fenobarbital, antiinfektionsmedel sĂ„som rifampicin, antibiotika sĂ„som ampicillin, tetracykliner, sulfametoxazol och trimetoprim, svampdödande medel sĂ„som griseofulvin, kortikosteroider, anti-migrĂ€nlĂ€kemedel, – migrĂ€nlĂ€kemedel, lĂ€kemedel mot migrĂ€n, lĂ€kemedel mot migrĂ€n, lĂ€kemedel mot migrĂ€n,

Vilka mediciner hanterar Noriday?

Eventuella lÀkemedel stör och hindrar p-piller frÄn att fungera korrekt, vilket ökar risken för graviditet. Du kan behöva vidta vissa preventivmedel om du tar nÄgot av följande:

Antikonvulsiva medel, sÄsom fenytoin; barbiturater, sÄsom fenobarbital; antiinfektionsmedel, sÄsom rifampicin; antibiotika, sÄsom ampicillin, tetracykliner, sulfametoxazol och trimetoprim; antimikrobiella medel, sÄsom griseofulvin; lÀkemedel mot migrÀn, St. Johns term

Noriday-pÄverkade lÀkemedel: kortikosteroider, guanetidinliknande blodtryckssÀnkande medel, orala antikoagulantia

Hur var Noriday tÀnkt att tas?

En gÄng om dagen pÄ samma tid pÄ dagen, helst pÄ natten, kan du ta dina Noriday-p-piller som svÀljts hela med ett glas vin. Den första dagen i din menstruationscykel, som Àr den första dagen av blödning, bör du börja ta dina Noriday-p-piller, sedan nÀr du har tagit alla 28-piller i en förpackning bör du börja nÀsta förpackning nÀsta dag utan en paus, under menstruationsblödning, och Àven om du inte har fÄtt nÄgon blödning.

Om du saknar att ta dina p-piller under en dag riskerar du att bli gravid. Detta Àr detsamma som att hoppa över ett piller om du har magbesvÀr som krÀkningar eller diarré inom 3-4 timmar efter att du tagit ditt lÀkemedel och du kan vidta nÄgra preventivmedel under de nÀrmaste 7 dagarna.

Hur lÄng tid tar Noriday dig?

Även om du inte har haft blödning mĂ„ste du fortsĂ€tta att ta dina Noriday preventivpiller utan dröjsmĂ„l mellan paketen, annars riskerar du att bli gravid.

Hur ska Noriday lagras?

Du bör förvara Noriday i ett mörkt, torrt lÀge under 25 ° C för att skydda den frÄn ljus och fukt.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner Àn.

Bli först med att recensera “Köpa noriday”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Köp dina lÀkemedel online

Leverans inom 24 timmar

Klicka hÀr
paiement

Namnet pÄ det riktade lÀkemedlet: .

Det officiella priset för Àr: .

Detta lÀkemedel ingÄr i följande kategori:

Du kan lÀsa hela lÀkemedelsanvÀndningsbroschyren pÄ vÄrt partnerapotek. Du mÄste följa instruktionerna frÄn din lÀkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte Àventyra dig sjÀlv.

Vid allvarliga eller ovÀntade biverkningar av lÀkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din lÀkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan bestÀlla billig i Sverige frÄn ett onlineapotek.

Du kan betala för online i Sverige pÄ ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pÄlitlig tjÀnst i samband med vÄrdpersonal och godkÀnd pÄ europeisk nivÄ.

Se den fullstÀndiga beskrivningen och bruksanvisningen