Köpa oestrogel

kr 711.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Av vilken anledning används Oestrogel?

Östrogel är en östrogenhaltig transdermal gel som tillsätts till huden och används för hormonbehandling (HRT) för att ersätta äggstockarna som uppstår efter klimakteriet eller efter kirurgisk avlägsnande av äggstockarna med brist på östrogenutveckling.

Att använda Oestrogel tenderar att lindra menopausala symtom som orsakas av östrogenbrist, såsom värmevallningar, nattliga svettningar, sömnlöshet, torrhet i slidan, huvudvärk, humörsvängningar, brist på fokus och energiförlust.

Estrogel används också för att undvika försämring av benet (benskörhet) efter klimakteriet och minska risken för frakturer. Estrogel främjar utvecklingen av kvinnliga könsorgan och kan användas av man-till-kvinna transsexuella som en del av transgender hormonbehandling.

Hur fungerar Oestrogel?

Östradiol, den primära och mest aktiva källan till det feminina hormonet östrogen, är den aktiva ingrediensen i Östrogel. Östradiol intas i blodet av huden när du gnuggar in gelén i huden. Östrogen är ett steroidhormon som frigörs av äggstockarna som fäster i östrogenkänsliga celler till vissa receptorer och aktiverar dem för att skapa proteiner som är involverade i behandlingen av sekundära könskarakteristika, såsom brösttillväxt och menstruationscykelkontroll.

I flera fysiologiska vägar har östrogen också många andra åtgärder, inklusive bevarande av benmassa och lipidmetabolism (fetter). Eftersom östrogels östradiol når ditt blod direkt och ständigt metaboliseras det inte (bryts ner) av levern, vilket är fallet för din mun som tar östrogentabletter. Detta tyder på att östrogel vid en lägre dos är effektiv och erbjuder blodnivåer ungefär som den normala frisättningen av äggstocks äggstockarna.

Vad innehåller det Oestrogel?

Östrogel är en jämn, färglös gel som innehåller den aktiva ingrediensen östradiol (0,06%), den mest aktiva källan till det feminina hormonet östrogen, som är ansvarig för produktion och kontroll av menstruationscykeln för kvinnliga sexuella egenskaper. Östrogel innehåller också en hydroalkoholisk gelbas bestående av destillerat vatten, etanol, trolamin och karbomer, utformad för att säkerställa en kontrollerad frisättning av den aktiva ingrediensen. 2,5 g gel innehållande 1,5 mg östradiol tillförs vid den uppmätta dosen på den erbjudna spateln.

Använd Oestrogel för att lindra klimakteriebesvär

Östrogel ersätter äggstockarna som uppstår efter klimakteriet med minskad östrogenproduktion och inducerar symtom som värmevallningar, nattliga svettningar, sömnlöshet, torr vagina, huvudvärk, humörförändringar, bristande uppmärksamhet, förlust av muskler och förlust av ben (osteoporos) . Östrogel är en transdermal gel som innehåller östradiol tillsatt till huden, en aktiverad källa för det kvinnliga östrogenhormonet som lindrar symtom på mild till extrem klimakteriet.

Vad är Oestrogels biverkningar?

När du använder Oestrogel är de vanligaste biverkningarna: repor där gelén tillsätts, ömhet i bröstet, smärta i bröstet, magont, illamående, ödem och huvudvärk, hudutslag och klåda, sömnlöshet och depression. Allvarligare biverkningar inkluderar, vid högre doser, förbättringar av leverfunktionen.

När är det inte lämpligt att använda Oestrogel?

Om du använder Oestrogel kan du inte använda det,

  • Familj eller historisk diagnos av bröstcancer, endometriecancer eller leversjukdom
  • Har djup ventrombos, stroke i samband med östrogenanvändning, tromboemboliska störningar
  • Okänd orsak till oregelbunden vaginal blödning
  • Du är gravid eller arbetar med att bli gravid.
  • Du är resistent mot östradiol eller något av östrogels ingredienser
  • Du tar andra läkemedel som kan störa östrogel, såsom antikonvulsiva medel, fenytoin och karbamazepin, rifampicin, rifabutin, nevirapin, efavirenz eller johannesörtpreparat.

Östrogel

Vilka droger arbetar Oestrogel med?

Många läkemedel stör Oestrogel och kan inte tas när du tar Oestrogel eller först efter att din läkare har skickat dig en diskussion och vägledning. Läkemedel som minskar Oestrogels effektivitet:

  • Antikonvulsiva medel såsom fenobarbital, karbamezapin, fenytoin,
  • Antiinfektionsmedel, såsom rifampicin, nevirapin, rifabutin, efavirenz,
  • Nelfinavir och ritonavir för HIV
  • Johannesörtpreparat, såsom Hypericum Perforatum

Vilka är Oestrogels hälsorisker?

Det finns relaterade hälsoproblem med långvarig HRT med östrogel, inklusive en ökad risk för bröstcancer, endometriecancer, stroke och djup ventrombos. För att minska risken för endometriecancer rekommenderas det att lägga ett gestagen till en östrogenersättningsregim, såsom östrogel, för kvinnor med en intakt livmoder. Hos postmenopausala kvinnor i åldern 65 år eller äldre finns det också en förhöjd chans att utveckla demens.

Hur använder de Oestrogel?

Under den tid som din läkare föreskriver kan du lägga till en dos Oestrogel-gel i huden en gång om dagen i 24-28 dagar per månad. Den normala startdosen är en östrogel (1,5 mg östradiol) beräkning (2,5 g) varje dag vid samma tid på dagen. Sluta använda hudprodukter, såsom starka hudrengöringsmedel och rengöringsmedel, hudvårdsprodukter med hög alkoholhalt (sammandragningsmedel, solskyddsmedel) och keratolytika (t.ex. salicylsyra, mjölksyra), produkter som innehåller bensalkonium eller bensotoniumklorid och natriumlaurylsulfat som kan förändra barriärstrukturen. eller funktion av din hud när du använder Oestrogel, eftersom detta kan göra Oestrogel mindre effektivt.

Pressa gelén med en dos av 2,5 g gel (innehållande 1,5 mg östradiol) från röret på spateln mot den markerade linjalen.

Användning på slät, torkad och obruten hud i överarmen, skinkorna, överlåret, underlivet eller området i ländryggen. Du behöver inte gnugga gelen men låt den torka i minst 5 minuter i ansiktet. Tvätta inte ansiktet eller använd några ingredienser för hudbehandling förrän minst en timme efter applicering. Får inte hänvisa till röd eller svullen hud eller på brösten. Efter applicering av Oestrogel, tvätta händerna för att minska risken för att gelén överförs från dina händer till andra.

Hur lång tid tar du Oestrogel?

Du kan använda Oestrogel 24-28 dagar i månaden regelbundet, kontinuerligt under den period som din läkare föreskriver.

Förlust av dos av östrogel

Om du saknar en dos Oestrogel, ta en så snart du kommer ihåg det och skjuta upp den saknade dosen om det inte är dags för nästa dos. Du ska inte ta en dubbel dos.

Hur är Oestrogel tänkt att lagras?

Förvara Oestrogel-röret säkert, i ett kallt och torrt läge under 30 ° C med locket på det.
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa oestrogel”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen