Köpa progynova

kr 0.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Av vilken anledning används Progynova?

Progynova 1 mg tabletter är hormonbehandling (HRT) som används för att ersätta äggstockarna som uppstår efter klimakteriet eller efter kirurgisk avlägsnande av äggstockarna med brist på östrogenutveckling.

Progynova-tabletterna på 1 mg tenderar att lindra menopausala symtom orsakade av östrogenbrist, såsom värmevallningar, nattliga svettningar, sömnlöshet, vaginal torrhet, huvudvärk, humörförändringar, förlust av kontroll och bristande fokus. Hos personer med en intakt livmoder kan Progynova 1 mg tabletter användas ensamma eller tillsammans med ett gestagen.

Progynova 1 mg tabletter används också för att undvika postmenopausal benförsämring (osteoporos) och minska risken för frakturer. Progynova stimulerar produktionen av feminina könsorgan och används av transsexuella man-till-kvinnor som östrogen-delen av transgender hormonbehandling.

Av vilken anledning används Progynova?

Progynova 1 mg tabletter är hormonbehandling (HRT) som används för att ersätta äggstockarna som uppstår efter klimakteriet eller efter kirurgisk avlägsnande av äggstockarna med brist på östrogenutveckling. Progynova-tabletterna på 1 mg tenderar att lindra menopausala symtom orsakade av östrogenbrist, såsom värmevallningar, nattliga svettningar, sömnlöshet, vaginal torrhet, huvudvärk, humörförändringar, förlust av kontroll och bristande fokus.

Hos personer med en intakt livmoder kan Progynova 1 mg tabletter användas ensamma eller tillsammans med ett gestagen. Progynova 1 mg tabletter används också för att undvika postmenopausal benförsämring (osteoporos) och minska risken för frakturer. Progynova stimulerar produktionen av feminina könsorgan och används av transsexuella man-till-kvinnor som östrogen-delen av transgender hormonbehandling.

Hur fungerar Progynova?

Progynova 1 mg tabletter innehåller östradiolvalerat, den primära och mest aktiva källan till det kvinnliga könshormonet östrogen som frigörs av äggstockarna, en prodrug (eller föregångare) av naturlig human östradiol. Östrogen är ett steroidhormon som fäster vid och aktiverar specifika receptorer i östrogenkänsliga celler för att producera proteiner som är involverade i bearbetningen av kvinnliga sexuella egenskaper, såsom brösttillväxt och menstruationscykelkontroll. I flera fysiologiska vägar har östrogen också många andra åtgärder, inklusive bevarande av benmassa och lipidmetabolism (fetter).

TS Progynova

Vad innehåller Progynova?

Progynova-tabletterna på 1 mg innehåller den aktiva ingrediensen östradiolvalerat, ett naturligt humant östradiol 17β-prodrug (eller föregångare), som är den primära och mest aktiva källan till det sekundära kvinnliga östrogenkönhormonet som frigörs av äggstockarna och ansvarar för produktionen av kvinnliga sexuella egenskaper. De inkluderar också laktosmonohydrat, majsstärkelse, polyvidon 25 000, talk, magnesiumstearat, sackaros, 700 000 polyvidon, makrogol 6000, kalciumkarbonat, 85 procent glycerol, titandioxid, pigment av järnoxid (gul), montaglykolvaxpigment (gult ),

Behandling av Progynova mot klimakteriet

För hormonersättningsterapi (HRT) används Progynova 1 mg tabletter för att ersätta förlusten av äggstocksgenererat östrogen. Utvecklingen av östrogen i äggstockarna börjar minska när klimakteriet närmar sig och upphör sedan helt, vilket utlöser ett stort antal milda till extrema symtom, inklusive värmevallningar, nattliga svettningar, sömnlöshet, vaginal torrhet, huvudvärk, humörförändringar, brist på fokus, förlust av energi och förlust av ben (osteoporos). HRT kan hjälpa till att lindra dessa effekter med Progynova 1 mg kapslar.

Vilka är Progynovas biverkningar?

Ömhet i bröstet, bröstsmärtor, magont, illamående, ödem och huvudvärk, hudutslag och klåda, sömnlöshet och depression är de vanligaste biverkningarna när du tar Progynova 1 mg piller. Mer allvarliga biverkningar inkluderar högre dosförbättringar i leverfunktionen och en ökad risk för demens om det börjar hos kvinnor 65 år eller äldre.

Vilka är Progynovas hälsorisker?

Det finns hälsorisker förknippade med långvarig HRT med Progynova kapslar på 1 mg, inklusive en ökad risk för bröstcancer, endometriecancer, stroke och djup ventrombos. Det rekommenderas att ett gestagen appliceras på ett östrogenersättningsregime som Progynova i minst 10 dagar per cykel för kvinnor med en intakt livmoder för att minimera risken för endometriecancer.

När är det inte lämpligt att använda Progynova?

Om du använder Progynova 1 mg kapslar kan du inte använda det

  • Du är allergisk mot östradiolvalerat eller något av ingredienserna i tabletterna från Progynova
  • Du är gravid, du förväntar dig att bli gravid eller ammar.
  • Du har en familj eller tidigare historia av bröstcancer, endometriecancer eller levercancer.
  • Har djup ventrombos, stroke i samband med östrogenanvändning, tromboemboliska störningar
  • Har allvarlig leversjukdom
  • Har svår hypertriglyceridödem (höga nivåer av lipider i blodet)
  • Du har en oförklarlig källa till oregelbunden könsblödning,
  • En diabetiker utan att prata med sin läkare, ta antidiabetika eller insulin, eftersom Progynova försämrar hans glukosresistens.
  • Andra läkemedel, såsom antikonvulsiva medel som fenytoin och karbamazepin, barbiturater, antiinfektionsmedel såsom rifampicin, rifabutin, nevirapin, antibiotika såsom penicillin och tetracyklin, kan störa Progynova och minska dess terapeutiska effekt.

Hur tar de Progynova?

Du kan ta 1 mg Progynova-tabletter en gång om dagen med ett glas vatten, helst vid samma tidpunkt varje dag, innan du har tagit alla 28 tabletterna. Dosen du tar beror på ditt tillstånd och bör vara den dos som läkaren rekommenderar. Starta nästa paket direkt när du är klar med varje paket. Om du har menstruationsblödning bör du börja ta 1 mg Progynova-tabletter varje lämplig dag och ta den första dosen på dag 5 av din blödning.

Hur lång tid tar Progynova dig?

Varje förpackning med Progynova 1 mg tabletter är ett kalenderpaket med 28 tabletter. Du bör ta 1 mg Progynova-tabletter under den tid som din läkare föreskriver.

Missad Progynova-dosering

Om du saknar en dos Progynova, ta den så snart du kommer ihåg, såvida inte nästa dos är försenad, så skjut upp den saknade dosen. Du ska inte ta en dubbel dos. Det kan förekomma oregelbunden blödning om du inte tar en tablett i mer än 12 till 24 timmar.

Hur är Progynova tänkt att lagras?

Håll Progynova-tabletterna i kalenderpaketet innan de används. Håll det ur direkt solsken vid rumstemperatur under 25 ° C och kyl inte.
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa progynova”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen