Köpa provera

kr 651.00

Se apoteket 

Kategori:

Beskrivning

Av vilken anledning används Provera?

För att återställa en normal menstruationscykel används Provera 10 mg tabletter för att behandla olika menstruations- och livmoderproblem. Dessa situationer är:

 • Amenorré-sekundär (menstruationsperioder som har slutat, är frånvarande eller oregelbundna)
 • Under menstruationscykeln snarare än i slutet, onormal blödning i livmodern
 • Endometrios, som inducerar obehag och blödning (utvidgningen av endometriell vävnad utanför livmodern).

Provera 10 mg tabletter används också för att minska den avslappnande effekten av östrogen på endometrium, vilket minskar risken för endometriecancer hos kvinnor som tar hormonbehandling (HRT) för menopausala symtom som kan utvecklas som reaktion på östrogen.

Man misstänker att tillsats av progestin med östrogen hjälper feminiseringsprocessen hos transsexuella man-till-kvinnor, och Provera 10 mg tabletter används som en del av transgender hormonbehandling för att främja brösttillväxt och minska produktionen av testosteron.

Varför fungerar Provera?

Provera 10 mg tabletter innehåller en syntetisk version av det kvinnliga könshormonet progesteron, medroxiprogesteron, vilket innebär att dess kemiska sammansättning starkt matchar den för progesteron som finns naturligt och därmed fungerar på liknande sätt. Under det andra steget av menstruationscykeln frigörs endogent (naturligt förekommande) progesteron från äggstockarna. Genom att förvandla spridningsstadiet till den sekretoriska processen fungerar det på livmoderslemhinnan (livmoderns foder).

Detta gör att endometrium, som har förtjockats under den första halvan av cykeln som svar på östrogen, slutar utvecklas och börjar utsöndra hormoner och andra proteiner som krävs om reproduktion råkar upprätthålla en graviditet; i övrigt minskar östrogen- och progesteronnivåerna och endometrium tappas (menstruation). Vid behandling av sekundär amenorré och oregelbunden livmoderblödning under menstruationsperioden tenderar denna åtgärd att återställa en hälsosam menstruationscykel. För att stoppa utvecklingen arbetar Provera 10 mg tabletter på endometrium på alla sina platser, vilket lindrar endometriosymtom, inklusive smärta och blödning.

Endometriosbehandling med Provera

Provera 10 mg tabletter innehåller en syntetisk version av det kvinnliga könshormonet progesteron, medroxiprogesteron, vilket innebär att dess kemiska sammansättning nära matchar den för progesteron som utvecklats naturligt och därmed fungerar på liknande sätt. Progesteron (producerat av äggstockarna) arbetar på endometrium under en typisk menstruationsperiod, vilket får det att undvika att utvecklas och fortsätta att utsöndra hormoner och andra proteiner som krävs för att upprätthålla en graviditet om förlossningen sker.

Annars sänks östrogen- och progesteronnivåerna och endometrium tappas (menstruation). Endometrios är utvecklingen utanför livmodern av endometriell vävnad som verkar på samma sätt som endometrium i livmodern. För att undvika dess utveckling arbetar Provera 10 mg tabletter på endometrium på alla sina platser, vilket lindrar symtomen på endometrios, inklusive smärta och blödning.

Vilka är Proveras biverkningar?

Akne, menstruationsförändringar (blödning, spotting eller saknade perioder), yrsel, dåsighet, feber, trötthet, illamående, nervositet, utslag och klåda, sömnlöshet, bröstsmärtor, viktökning eller förlust är de vanligaste biverkningarna när du tar Provera 10 mg piller . Biverkningar som är allvarligare inkluderar gulsot.

Vilka är konsekvenserna av att använda Provera för hälsan?

Långvariga 10 mg HRT Provera-tabletter har relaterade hälsorisker, inklusive en ökad risk för bröst- och äggstockscancer jämfört med HRT enbart med östrogen, även om detta minskar risken för endometriecancer. En förhöjd risk för kranskärlskomplikationer, såsom hjärtinfarkt och stroke, liksom venös trombos och lungemboli, har kopplats till hormonersättningsterapi i kombination med östrogen och progestin. Du kan riskera att tappa bentätheten och utveckla ömtåliga ben om du är premenopausal, och särskilt om du har en familjehistoria av ömtåliga ben (osteoporos).

När ska du inte använda Provera?

Om du använder Provera gör du det inte,

 • Allergiskt mot medroxiprogesteron eller mot någon annan ingrediens i 10 mg tabletter av Provera
 • Du har en familj eller tidigare historia av bröstcancer, endometriecancer eller levercancer.
 • Trombos (blodproppar) eller strokehistoria
 • Porfyri (en metabolisk sjukdom som producerar onormalt pigment i urinen och huden)
 • Okänd orsak till oregelbunden vaginal blödning
 • Du är gravid eller arbetar med att bli gravid.
 • Du är allergisk mot något av ingredienserna i Proveras tabletter
 • Intag av aminoglutetimid, som används för att behandla bröstcancer, kan minska effekten av provera.

Varför tar de Provera?

Du kan ta 10 mg tabletter Provera med vatten vid samma tidpunkt per dag, med eller utan mat. Dosen av Provera du tar, hur mycket du tar den och hur lång tid beror på den sjukdom du vårdas och ska vara enligt din läkare.

Hur lång tid är Provera tänkt att ta dig?

Under den tid som läkaren föreskriver kan du ta Provera 10 mg piller, vilket kan vara i 10 dagar, 10 dagar i månaden i sex månader eller regelbundet i flera månader.

Skada på en dos av Provera

Om du saknar en dos Provera, ta den så snart du kommer ihåg det, om inte nästa dos är försenad eller skjuta upp den saknade dosen. Du ska inte ta en dubbel dos.

Hur lagrar jag Provera?

Håll Provera 10 mg tabletter i en blisterförpackning innan de konsumeras. Förvara i en kall, torr position vid 30 ° C nedan.

Köp nu
Download PDF

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Köpa provera”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Andra medicinska tjänster

Klicka här
paiement

Namnet på det riktade läkemedlet: .

Det officiella priset för är: .

Detta läkemedel ingår i följande kategori:

Du kan läsa hela läkemedelsanvändningsbroschyren på vårt partnerapotek. Du måste följa instruktionerna från din läkare eller bruksanvisningen noggrant för att inte äventyra dig själv.

Vid allvarliga eller oväntade biverkningar av läkemedlet bör du ringa akutmottagningen eller din läkare.

Du kan köpa utan recept i Sverige från ett onlineapotek. Du kan beställa billig i Sverige från ett onlineapotek. Du kan betala för online i Sverige på ett onlineapotek.

Vi ser till att omdirigera dig till en pålitlig tjänst i samband med vårdpersonal och godkänd på europeisk nivå.

Se den fullständiga beskrivningen och bruksanvisningen